Konkurrensverket granskar

Konkurrensverket ska granska Arena Vänersborg. Bygget som var kostnadsberäknat till 90 miljoner en gång, växte till 176, därpå till 234. Men det räcker inte. Med obetalda och betalda fakturor är beloppet nu 285 miljoner.
Den stora inomhusarenan i Vänersborg är pampig och vacker. Stans elitlag i bandy har en av landets finaste arenor. Det har också varit en del andra evenemang i hallen.

26 miljoner obetalda
Men för 285 miljoner får man rätt mycket. Och många skattebetalare tycker att allt är en pinsam historia. Men turerna runt arenan är långt ifrån slut. Exempelvis är 26 miljoner ännu inte betalda.

Konkurrensverket har också fått upp ögonen skandalen och hallen ingår numera i tillsynen av upphandlade byggentreprenader. Verket ska alltså syna hur den offentliga upphandlingen gick till och det innebär en nära granskning av allt, exempelvis annonsen som föregick upphandlingen.

I december tog Vänersborgs kommun beslutet att stoppa utbetalningarna. Ett antal fakturor blev liggande och just nu har sex företag fordringar på 26 miljoner. Det skriver IA.

Läs också