Dubbelseger för Sverie

Sveriges bandyherrar följde upp lördagens landskampsseger mot Finland med att vinna även söndagens returmöte. Det bjöds på målkalas i Uppsala och segersiffrorna blev 11-6.

Sverige inledde matchen starkt och hade hunnit göra 3-0 innan nio minuter spelats av matchen.
– Den första kvarten var riktigt bra, säger förbundskaptenen Jonas Claesson till svenskbandy.se.

Innan paus tilläts Finland reducera vid två tillfällen och i den andra halvlekens inledning kom även kvitteringen till 3-3.
– Vi går ner oss lite, men vi lyckas vända trenden efter en time-out i andra. Vi kommer upp på rätt nivå och börjar vinna närkamperna igen, sen rullar det på, säger Jonas och fortsätter.
– Det syns att vi är i början av säsongen, kvalitén i spelet går i vågor.

Johansson och Pizzoni gjorde sina försa mål i landslaget

Publiken i Relitahallen i Uppsala bjöds i alla fall på ett gäng fina mål och de notoriska målskyttarna Patrik Nilsson och David Karlsson svarade för tre fullträffar var. Martin Johansson och David Pizzoni Elfving noterades för sina första A-landslagsmål under matchen.

Landskamp, Relitahallen, Uppsala
Sverige – Finland 11-6 (3-2)
Sveriges mål: Patrik Nilsson 3, David Karlsson 3, Erik Säfström, Martin Johansson, David Pizzoni Elfving, Christoffer Edlund, Per Hellmyrs.
Finland mål: Markus Kumpuoja 2, Ville-Veiko Angeria, Juho Liukkonen, Ville Aaltonen, Mikko Lukkarila.