Galet spännande World Cup

– Så spelas kvartsfinalerna

Årets upplaga av World Cup ser galet spännande ut. Det ryska lagen har inlett turneringen strålande, men Villa Lidköping slog ut Zorkij i går och idag kan Edsbyn slå ut Baikal Energy. Kvartsfinalerna börjar ta sin form.

Sandvikens AIK tog revansch på Bollnäs för fjolårets semifinalnederlag i SM-slutspelet när man spelade årets nattmatch. Mycket publik, jämnt och starka känslor. SAIK segrade med 4-1 där Christoffer Edlund blev två målsskytt.

Tidigare under kvällen slog Hammarby Sirius i en tät och jämn match. Det blev uddamålsseger 2-1 för Hammarby och det var Robin Sundin som gjorde segermålet när en kvart återstod av den andra halvleken.

Direkt efter pressade Broberg Söderhamn de ryska mästarna Dynamo Moskva. Broberg hämtade in ett 0-3 underläge till 3-3 bara fem minuter för slutet. Starkt gjort. I sista matchminuten fick dock Dynamo Moskva en straff som Maximov slog in och avgjorde därmed matchen. Dynamo Moskva är klara för slutspel, men har ytterligare en match kvar i gruppspelet. Kuzbass, Västerås SK och Broberg spelar om en kvartsfinaplats. Kusbass möter Broberg och Västerås SK Dynamo Moskva. VSK måste vinna med flera mål mot Dynamo Moskva samtidigt som Broberg vinner mot Kuzbass. Det mest sannolika är att vinnaren mellan Broberg och Kuzbass är det lag som får spela kvartsfinal.

Sirius fick gå upp tidigt efter gårdagens sena match. Naturligt tröttkörda och kort återhämtning gjorde att de blev frånåkta av Dynamo Kazan som vann med klara 6-1.

Hammarby fick betydligt lättare motstånd på morgonen och leder med 5-1 en bit in i andra halvlek. Hammarby är med seger klara för kvartsfinal.

Jenisej måste vinna med minst sex mål mot Helsingfors förs att gå förbi Sandvikens AIK och bli gruppsegrare.