Svenska Cupen: Vetlanda vann med minsta möjliga marginal

Vetlanda L Svenska Cupen för P20 har avgjorts under fredag och lördag i Västerås med största möjliga dramatik. Tillberga, Edsbyn, Vetlanda och Villa Lidköping hade efter fredagens matcher samtliga var sin seger och stod på samma poäng. Villa vann lördagens inledande match mot Edsbyn med 4-3. Det innebar att det var Villa eller Vetlanda som skulle ta hem cupen. Tillberga kunde inte vinna Cupen i och med att Villa slog Tillberga i går. Inbördes möten räknas i första hand vid samma poäng och Tillberga kunde vid seger ”bara” komma upp till Villas 4 poäng.

För Vetlandas del gällde seger. Vetlanda slog Villa i går med minsta möjliga marginal. I matchen som slutade 2-1 hade Villa möjlighet att kvittera på straff i slutsekunden men straffen missades. I turneringens sista match tog Tillberga ledningen mot Vetlanda och hade 2-1 i halvtid. Vetlanda till 2-3 under ett par minuter i början på andra halvlek och vann därmed både matchen och den rekordjämna Svenska Cupen för P20! Det kommer att bli en intressant elitserie i P20. Det finns dessutom fler lag än Svenska Cupens fyra finallag som har potential att vara med i slutstriden om att ta hem SM-guldet senare i vinter.

Elitserien tjuvstartar i morgon söndag: Då spelar Västerås SK – Hammarby.