Daniel Andersson räddade poäng åt Villa

Svängigt, underhållande och överraskande resultat inför mycket publik. Så sammanfattas premiäromgången.

95 Erik Pettersson SAIK
Sandviken tog ledningen redan efter 34 sekunder och så fortsatte det i matchen. Roligt, svängigt och målrikt var rapporterna därifrån, men bara 1 600 åskådare. Sandviken vann till slut med 7-5. Båda lagen spelade bra, men där Sandviken var effektivare i andra halvlek. Målskyttar: SAIK: Johan Östblom 2, Christoffer Edlund 2, Erik Pettersson 2, Magnus Muhrén 1. VSK: Tobias Holmberg 2, Magnus Joneby 1, Patrik Sjöström 1, Janne Rintala 1.

Villa hämtade in 0-4-underläge
10 David Karlsson Vänersborg – Villa 5-5 Ett mer spelande Villa tog ett stabilt grepp över västgötaderbyt inför 3 700 åskådare. Det blev inga mål för Villa. Istället var det Joakim Hedqvist som gjorde mål för Vänersborg och gick upp till en 4-0-ledning. Villa gav sin supporter en gnutta hopp när David Karlsson reducerade till 4-1, som han följde upp med ytterligare två mål. Jesper Bryngelsson kvitterade till 4-4 och Villa var i kapp. När Joakim Hedqvist återgav Vänersborg ledningen ett par minuter före slutet på straff trodde nog det flesta att matchen var över. Villa lyckades kvittera för andra gången i matchen när Daniel Andersson kvitterade till 5-5. Imponerande av Villa att hämta in underläget. Målskyttar: VBG: Joakim Hedqvist 3, Robin Lundqvist 1, Nils Berner. VBK: David Karlsson 3, Jesper Bryngelsson 1, Daniel Andersson 1.

Förlust för nykomlingen
Kalix – Vetlanda 2-3.
Joakim Andersson gav Vetlanda ledningen tidigt i den första halvleken. Veteranen Peter Stock kvitterade för Kalix i 57:e matchminuten. Vetlanda återtog ledningen direkt genom Daniel Johansson och Andreas Lysell ökade därefter på till 1-3. Kalix gav inte bort Joakim Berglund lyckades reducera till 2-3. Kalix hade ett utmärkt läge att kvittera när man fick straff i 86:e matchminuten inför den 1 210 stora hemmapubliken. Istället ökade Andreas Lysell på till 2-4 direkt i anfallet efter.
– Det var små marginaler idag, sammanfattade Vetlandas tränare Tommy Österberg premiärmatchen. Vi var snäppet vassare med avslut. Fast vi bommade också. Sedan bättre defensiv och flera delaktiga spelare i andra halvlek.

Johan Löfstedt saknades i Vetlanda. Målskyttar Klx: Jimmy Berglund, Peter Stock. VBK: Andreas Lysell 2, Joakim Andersson 1, Daniel Johansson 1.

Sirius skrällde
Sirius – Hammarby 3-3 Sirius höll jämna steg med Hammarby, vilket säkerligen överraskade 1 600 åskådarna på Studenternas positivt. Robin Olsson kvitterade till 3-3 fem minuter före slutet. Målskyttar: IKS: Robin Olsson, Klas Nordström, Pierre Roos. Hby: Stefan Erixon, David Pizzoni Elving 1, Jonas Enander 1.

Stark vändning av Edsbyn – Edling matchvinnare
Bollnäs – Edsbyn 3-5
Edsbyn vände och vann i Hälsingederbyt. Bollnäs ledde med 3-1, men Edsbyn vann med 3-4. Bollnäs målskytt för säsongen är Mikael Jernberg, det var också han som gav Bollnäs ledningen. Pär Törnberg ökade på till 2-0 och hade kontroll på matchen. Edsbyns första mål kom i den 56:e matchminuten då Mattias Hammarström reducerade. Juho Liukkonen ökade på till 3-1 i 60:e matchminuten. Edsbyn la på en växel. Jonas Edling, Daniel Liw och Robin Ehn gjorde tre raka mål för Edsbyn till 3-4 som Jonas Edling ökade på till 3-5 inför 3 127 åskådare. BGIF: Juho Liukkonen 1, Pär Törnberg 1, Mikael Jernberg 1, Eds: Jonas Edling 2, Daniel Liw 1, Mattias Hammarström 1, Robin Ehn 1.