Sandviken vände igen

4 Johan Östblom Sandviken dominerade första halvleken i kvällens TV-sända match borta mot Vänersborg, men målmässigt var man hemmalaget med i matchen och ställningen var 2-2 i halvtid. Trots att Magnus Muhrén drog på sig rött kort lyckades SAIK vinna. Johan Östblom blev segerskytt.

Med två hörnmål hängde Vänersborg med Sandviken som var det bättre laget i första halvlek. Det var Vänersborg som tog ledningen efter tre minuter. En snygg hörnvariant där Joakim Hedqvist gjorde målet. Det dröjde dryga kvarten innan Sandviken fick hål på Gabriel Bridholm. Det var Linus Forslund som fick bollen i mål ffter att ha fångat upp sin egen retur från Gabriel. Minuten senare tog sig Erik Pettersson på egen hand igenom Vänersborgsförsvaret och spelade fram Magnus Muhrén som gav Sandviken ledningen. Vänersborg fick en hörna före halvtid som Joakim Hedqvist fick en snedträff på. Snedträffen gav Sandvikens målvakt Pasi Heikkanen så stora problem att han släppte en retur, vilken Emil Viklund höll sig framme på och kunde göra 2-2.

Sandviken fick Magnus Muhren utvisad i början av andra halvlek. En billig utvisning. En frustrerad Magnus Muhrén slog klubben lätt i utvisningsbänken, vilket renderade Magnus rött kort. Därmed fick Sandviken spela en man kort hela matchen. Dessutom blir Magnus Muhrén avstängd i två matchen. Sandviken fick många utvisningar i andra halvlek och fick stundtals spela både två och tre man kort. Det öppnade givetvis för Vänersborg som kom rejält in i matchen. Vänersborgs ledningsmål kom direkt efter Magnus Muhréns röda kort. Målet kom genom Emil Viklund som tog sig runt på högerkanten och gjorde inget misstag. Vänersborgs Christoffer Fagerström var en av matchens stora lirare. Christoffer hade flera chanser i matchen att göra mål och öka på Vänersborgs ledning, men det ville sig inte för Christoffer denna afton.

Istället kvitterade Sandviken genom Erik Pettersson, men Vänersborg återtog ledningen efter att Johan Koch spelat fram Robin Lundqvist till 4-3. Christoffer Edlund fick ett skottläge och kvitterade i den 78:e matchminuten.  Vänersborg lyckades inte hålla spelet uppe, utan Sandvikens Johan Östblom gjorde det avgörande 4-5 tre minuter före signalen.

Eftersnacket handlade förstås mycket om Magnus Muhréns röda kort. Rätt enligt regelboken, men det är fel på regeln. -Pelle Fosshaug var tydlig med att regeln är löjlig och att folk skrattar åt bandyn med sådana här regler. Publiken vill se känsloyttringar och bandyn behöver engagerad publik. – Det är ju en sak om man slår sönder hela båset, men det är inte riktigt det jag gjorde, kommenterade Magnus Muhrén direkt efter den TV 4 sända matchen.