Första segern för Kalix!

Det går bra för Kalix just nu. Efter 2-9 i baken mot Villa Lidköping i förra veckan så har Kalix tagit tre poäng. Ett mot Sandviken och två mot Bollnäs. Elitserienykomlingen Kalix som liksom i fjol hade dåliga förutsättningar under försäsongen blir bättre och bättre. Plötsligt är Kalix på slutspelsplats.

Efter en händelselös första halvlek som slutade 0-0 sa Kalix liberor Olof Englund att något av lagen måste släppa på handbromsen för att vinna. Kalix var närmare 1-0 än Bollnäs efter första halvlek. Det var också Kalix som gjorde första målet.

Erik Olofsson satte fart i inledningen av andra halvlek och fick straff. En straff som Jimmy Berglund satte otagbart för Niklas Prytz. Nära nog direkt på avslag vann Peter Stock bollen mitt på plan och passade Christoffer Norin som fick på ett bra skott vid ”fel stolpe” och 2-0 var ett faktum. Mikael Jernberg, Bollnäs farligaste spelare framåt, reducerade till 2-1 inte långt efter, när Kalix slappnade av. Då hade det bara gått sex minuter av andra halvlek och det hade blivit hela tre mål.

Olov Englund ökade sedan på till 3-1 på ett långskott. Bollnäs hade ett riktigt bra läge att reducera igen men Kalix målvakt Björn Hellman gör en dubbelräddning. Istället är det Kalix som gör mål i den 68:e matchminuten genom Simon Viklund 4-1. Bollnäs reducerade genom Juho Liukkonen till 4-2 innan Simon Viklund hårt uppvaktad fastställde slutresultatet till 5-2 flygandes i luften.

Det är Kalix med stärkt självförtroende som nu åker Västsverige för matcher mot Kungälv och GAIS på fredag och söndag. Bollnäs är i en tungperiod just nu. På Lördag spelar man mot Sirius på bortaplan.