Kungälv ”skrällde” borta mot Vänersborg

Kungälv vann det västsvenska derbyt i kväll mot Vänersborg medan Edsbyn vann hälsingederbyt mot Broberg.
Målorgie i Vetlanda när Hammarby vann med 8-9 och sex mål av Patrik Nilsson. Västerås besegrade svårspelade GAIS med 6-4. Villa nollade Ljusdal och vann med 9-0.

Edsbyn vann med klara 6-1 mot Broberg Söderhamn efter 4-1 redan i första halvlek. Mattias Hammarström blev tvåmålsskytt. Det första kom när Edsbyn gjorde 1-0 på en hörna i den elfte matchminuten. Felix Phersson blev poängkung i matchen med tre målgivande passningar.

Kungälv vände 1-3 underläge i halvtid till seger med 6-4 inför drygt 1 600 åskådare i Vänersborg. Historien från i fjol ser ut att upprepa sig. Det går fortsatt tungt för Vänersborg i inledningen av säsongen. På fredag väntar svårspelade GAIS för Vänersborg.

Villa Lidköping slog Ljusdal med klara 9-0 inför 2 600 åskådare. David Karlsson gjorde tre och Daniel Andersson två mål för Villa. Daniel svarade dessutom för två assist. Det var dock Tobias Nybergs framspelning fram till Jesper Bryngelssons 3-0-mål som möjligen var matchens delikatess. Villas målvakt Jakob Säleby gjorde flera riktigt kvalificerade räddningar i kväll.

Jonas Nilsson började Elitserien svagt, men målskytte kom i gång i tredje matchen och i kväll så gjorde Jonas hela tre mål när hans Västerås besegrade GAIS med 6-4. Johan Esplund spelade fram till tre mål och gjorde ett själv.

En annan Nilsson var åter på svensk is när det gäller Elitserien efter Rysslandssejour och skada. Ja Patrik Nilsson var tillbaka och gjorde inte mindre än sex mål denna afton för sitt Hammarby i borta mötet mot Vetlanda. Matchen slutade 8-9 till Hammarby.

Lagkapten Stefan Erixon i Hammarby: Hur var matchen? 17 mål! Publikvänlig bandy?
– Första halvlek hyfsat jämn. Andra äger vi totalt i 25 minuter och går upp till 8-4. Vi spelar väldigt bra bandy den perioden och Vetlanda är knappt på vår planhalva. Av någon märklig anledning slutar vi sen nästan helt att spela. Vi bjuder in VBK duktigt i matchen. Kunde ha blivit poängtapp. Så illa var det. Ändå rättvist att vi vinner tycker jag och det är poängen som räknas. Nya tag på fredag.

På fredag blir det hemmapremiär för Hammarby med Villa Lidköping på besök. Ett annat mycket intressant toppmöte blir matchen Edsbyn – Västerås SK. I övrigt flera matcher med oviss utgång.