Nya segrar för Edsbyn och Kungälv

IMG_9597Kungälv imponerade stort i kvällens sena match mot Kalix. Målen trillade in i takt med självförtroendet och spelet växte under matchen.

Kungälv imponerade på fredagskvällen. Vårdat spel och bra skridskoåkning samtidigt som man är vassa.
framåt. 1-o kom i sjunde matchminuten när Janne Hauska fick bollen utav Fredrik Johansson vid mitt Kungälvs högerkant och Janne tog sig igenom Kalixförsvaret och fick till ett bra avslut.
2-0 kom på ett frislag genom Mikael Lindberg från långt håll där Björn Hellman tycktes ha blivit skymd av egna spelare. 3-0 kom efter returer där junioren Andreas Berggren höll sig framme och sköt bollen i mål.

Kungälv lät spela på fler och spelare som kan göra det extra. Kungälv såg att trivas på isen i Ale Arena. Publikmässigt var det dock ingen succé. Kungälv rivstartade i andra halvlek och i 48 minuten ökade Mikael Lindberg på med ett skott i mål. Strax innan hade Kungälvs junior Axel Ekholm egen uppvisning när han åkte i genom Kalix försvaret och blev hakad utan åtgärd från domaren. Målet var matchavgörande.

5-0 målet var riktigt bandygodis när Janne Hauska spelade sig igenom Kalix försvaret och satte bollen bakom målvakten Björn Hellman i Kalix. Lite av en repris på 1-0 målet, fast snyggare.
6-0 kom efter att Björn Hellman tappade bollen där Janne Hauska höll sig framme och satte bollen när 67 minuter var spelade. Janne avslutade med ytterligare två mål och blev fyramålsskytt denna afton.

Vänersborg vann det västsvenska derbyt mot GAIS med 2-1 efter en mållös första halvek.
En halvlek där Vänersborg ägde mycket boll och GAIS spelade smart både defensivt och
offensivt. I andra halvlek satte Vänersborg hårdare press på GAIS och fick också utdelning.
1-0 kom genom Johan Koch och Joakim Hedqvist ökade på till 2-0 efter att Christoffer
Fagerström åkte igenom GAIS försvaret där Joakim Hedqvist kunde sätta bollen bakom
Jesper Thimfors i GAIS målet. Ett ängsligt Vänersborg tog hem två mycket viktiga poäng
för slutspel aspiranterna som inte öppnat säsongen som förväntat.
Eric Claesson reducerade för GAIS efter ett slarvigt Vänersborg uppspel och det blev ett
nervigt slut.

Det blev helt jämnt i toppmötet mellan Hammarby och Villa Lidköping. Hammarby hade 2-0 ledning
som Villa vände till 2-3 ledning. Hammarby kvitterade till 3-3 vid fulltid.

Serieledarna Edsbyn fortsätter att rada upp segrar. I kväll besegrades Västerås med 5-2.
Broberg tog sin första seger för säsongen. Den kom mot Vetlanda och skrevs till 6-4.
Ljusdal besegrades som väntat av Sandviken 3-8.