Elitserien: Slitmatch när poängen delades lika på Skarpe Nord

IMG_0303 - KopiaIFK Kungälv var gladast när slutsignalen för matchen löd. Matchen slutade 3-3 mot Villa Lidköping på ett svårspelat Skarpe Nord. Kungälv ledde i halvtid med 2-1. Villa ägde bollen i stort sett hela matchen och utnyttjade misstagen som Villa bjöd på.

Magnus Nordin, tränare i Villa. Ni jobbar och sliter, men får inte in bollen i kväll.
– Nej jag håller med till 100% Det är en klassisk skitmatch under tuffa förhållanden. Det rullar inte vår väg och vi straffas hårt av individ misstag. Men vi jobbar på. Till slut vänder det. Finns ingenting annat.

Villa dominerade stort i andra halvlek, men det blir bara två mål framåt och i första hade Villa ett par träffar i stolpen. Villa kan ta med sig att man verkligen jobbade och försökte spela bandy. Kungälv gör en betydligt bättre match än mot Vetlanda i fredags. Man är noggrannare i kväll och var tillbaka i spelet man hade i matchen mot Kalix som slutade med storseger för Kungälv.

Signifikant för Villa i kväll var att man inte gjorde mål. David Karlsson blev inte heller målskytt i kväll. Att David Karlsson kan hålla lugnet med alla fasthållningar och tjuvknep i straffområdet utan att få frislag eller straff är en gåta. Vid flera tillfällen rann bollen framför honom i bra läge, men kunde inte göra något fasthållen.

Målen:
09:34 1-0 Fredrik Brandin
31:05 1-1 Jesper Bryngelsson
38:30 2-1 Mikko Lukkarila
60:30 2-2 Martin Johansson
66:45 2-3 Daniel Andersson
80:14 3-3 Ted Skoglund

Läs också