Elitserien: Broberg krigade till sig en poäng i derbyt

IMG_9597

Det blev delad poäng i hälsingederbyt mellan Broberg och Bollnäs. Bollnäs tycks ha kommit ur svackan och ledde efter första halvlek med 1-3. När Andreas Westh gjorde 1-4 i första halvlek steg förväntningarna steg förväntningarna bland Bollnässupportrarna om två poäng i derbyt. Broberg krigade dog till sig en poäng och kvitteringen kom i 86:e matchminuten genom tvåmålsskytten Jonas Engström.

Kungälv utan Fredrik Brandin och Peter Karlsson mot Sandviken. Det blev betydligt jämnare än vad de flesta trodde efter en halvtimme stod det bara 1-0 till Sandviken. Kungälv var samlade och när SAIKs spel hackade som mest så fick Henriksen yta och hittade Christoffer Edlund vid straffområdet och sköt 2-0. Strax därefter ökade SAIK på till 3-0 på en hörna Christoffer Edlund och 4-0 genom Erik Säfström samt 5-0 genom Magnus Muhrén. Målen kom på bara sju minuter. Matchen avgjordes där och det skulle bli mer. Jakob Jenefeldt skadades i andra halvlek och utgick. Jakob utgick med befarad revbensskada. Kungälv hade problem med sitt eget spel mot ett skickligt och piggt Sandviken. Matchen slutade till slut 11-1 efter att Janne Hauska gjorde Kungälvs tröstmål på hörnmål.

Vänersborg besegrade Ljusdal. Perta Virtanen gjorde något av en matchavgörande räddning på en kvitteringschans för Ljusdal vid ställningen 2-1 varpå Joakim Hedqvist som ökade på till 3-1 på hörna strax därefter. Joakim Hedqvist blev sexmålsskytt. Matchen slutade 7-3.

Simon Jansson blev tremålsskytt när hans Edsbyn besegrade Vetlanda med hela 8-3 i SAPA-arena. Viktig seger för Edsbyn som hakar på i toppen av serien, desto tyngre för Vetlanda som har behov av poäng för att nå slutspelet.

Villa Lidköping besegrade GAIS med 5-3. Villa startade med tre snabba mål efter bara sex minuter. GAIS rasade inte samman och fick en reducering före halvtid. Villa backade hem tidigt och djupt, vilket gav GAIS onödigt stora ytor. GAIS vann andra halvlek med 1-2 och Villas spel fungerade inget vidare. Av Villas fem mål gjordes fyra mål på hörna och det hör inte till vanligheterna om Villas anfallsspel fungerar.

Vänersborg – Ljusdal 7-3 (4-1)
Publik: 1 464
VBG: Joakim Hedqvist 6, Nils Berner
LBK: Tobias Björklund 2, Kalla Mårtensson

Vetlanda – Edsbyn 3-8 (2-5)