Elitserien: Villa vann underhållande och spännande match

10 David Karlsson 2013Villa besegrade Västerås i en sevärd och spännande match som innehöll det mesta. En match med slutspelskänsla. Samtidigt besegrade Hammarby Ljusdal med klara 10-4.

Villa tog sin sjätte raka hemmaseger och knäckte samtidigt Västerås segersvit på fem matcher. Framförallt första halvlek bjöd på blixtbandy och det var framförallt Villa Lidköping som svarade för det. Villa hamnade trots spelövertag i 0-2 underläge efter två bjudningar som påminde en del om misstagen mot Kungälv.

Skillnaden i dagens Villa mot tidigare var deras blixtrande anfallsspel. 1-2 reduceringen där Linus Rönnqvist satte full fart genom Västerås och spelade vidare till Petter Björling och som i sin tur levererade en klockren passning till Daniel Andersson var riktigt roligt att se. Västerås var inte på något sätt ofarliga framåt, men Villa var snäppet bättre i kväll och lagets offensiva kvalitéer var åter på plats.

Tillbaka efter skada åkte Oskar Robertsson på lindrigt matchstraff 3*10 minuter redan i första halvlek. En man mindre i andra halvlek var det få som trodde att Västerås skulle kunna hålla emot Villa. Den förväntade Villa dominansen kom inte på skam i början av andra halvlek. Villa gjorde snabbt 5-3 efter två snabba mål av David Karlsson, men Västerås gav inte upp. Tobias Holmberg gjorde både 5-4 och 5-5. Tim Persson och Petter Björling satte dock punkt för matchen med ytterligare två mål för Villa.