U23 VM: Ryssland vann med förkrossande 11-2

Sverige fick mardrömsstart i finalen mot Ryssland i dag. Efter lite drygt en minut spel hade Ryssland 1-0. Matchen blev inte mycket roligare än så för Sverige. Tim Persson reducerade i slutet av första halvlek, men då var ställningen hela 0-5. Matchen slutade till slut 2-11 till Ryssland där Ivan Shevtsov svarade för fem mål. Erik Pettersson gjorde Sveriges andra mål.

Finland och Norge spelade om bronsmedaljen tidigare i dag. Den slutade med finskseger. Inför lördagens matcher ledde Finland gruppspelet med segrar mot Norge och Kazakstan. Lördagens matchprogram var tufft för Finland. Finland inledde med match mot Ryssland och inkasserade där sin första turneringsförlust med 6-1. På eftermiddagen blev Finland besegrade av Sverige med 4-2. Norge besegrade Kazakstan med 1-0.