Elitserien: GAIS kämpade i kapp SAIK

IMG_0602GAIS kämpar i kapp 1-3 underläge och tog poäng mot SAIK trots några tunga utvisningar.

Erik Pettersson såg ut att ha avgjort matchen när han gjorde tre mål i första halvlek och gav SAIK 3-0 ledning. GAIS började piggt och skapar några chanser. GAIS bjuder på Sandvikens ledningsmål 0-1 efter ett misstag av Tony Eklind som annars återigen gör en bra match. Sandviken tog över spelet och hade ett klart övertag i första halvlek med vinden i ryggen. Men Eric Claesson gör ett viktigt mål för GAIS precis före halvtidsvila till 1-3.

GAIS får en tung inledning av andra halvlek där både Tony Eklind (våldsamt slag) och Eric Claesson (osportsligt uppträdande) blir utvisade i offensivplanhalva. Sandviken lyckas dock inte åstadkomma mycket med två man mer. GAIS kämparglöd imponerar och spelar bra bandy och klarar det numerära underläget med två man kort. GAIS är värda större publik.

Christoffer Edlund blir mållös i matchen, men gör ett 1-4 som dock blir bortdömt för spark. GAIS blir ytterligare en man kort när tränaren Jonas Holgersson blir avvisad upp på läktarna. – Jag blir arg ibland, men det är bara en känsla som alla andra. I Sverige är vi rädda för känslor, men jag tror att det ger energi också. Sedan kanske jag går över gränsen ibland, och då får man backa bandet och fundera lite. Men jag håller på med idrott för att jag tycker att det är roligt och jag visar vad jag känner, säger Jonas Holgersson till G-P.

Fjolårets storskytt i division 1 Adam Rudell reducerar för GAIS till 2-3 efter 68 minuter. GAIS spelar riktigt bra och Sandviken hade svårt att få sitt spel och komma till avslut. Det är istället GAIS som kvitterar genom Eric Claesson till 3-3 (86). Avslutningen blir spännande och båda lagen går för segermålet, men matchen slutar rättvist 3-3.