Vetlanda skrällde och vann

Kvällens drabbningar var Brobergs som tog emot Sirius och Sandviken Västerås SK.

Joakim Hedqvist blev matchvinnare för Broberg. Joakim gjorde tre mål varav det avgörande 5-4 målet på straff tio minuter för matchens slut. Broberg var i ledningen i större delen av matchen och som mest med 3-1. Sirius hämtade i underläget till 3-3 och även underläget 4-3 till 4-4.

Sandviken dominerade stort mot Västerås SK, men målen ramlade inte in. Ställningen var länge 2-0 innan avgörande 3-0 målet kom på hörna signerat Daniel Eriksson inför över 2 000 åskådare. Läs mer: Svenska Dagbladet
Bollnäs hade en tuffmatch. För många oväntat, men Bandyworld.se tror på IFK Kungälv. IFK Kungälv är ett ungt och utvecklingsbart lag. I år är de mer rutinerade spelarna tillbaka efter skador. Kan bli riktigt bra. Bollnäs vann till slut med 4-1. Mikko Lukkarila blev två målsskytt för hemmalaget Bollnäs.

Vetlanda skrällde och vann hemma på Tjustkulle mot Villa Lidköping. Segersiffrorna skrevs till 4-2. Villas inställning var inte den bästa och Vetlanda segern var rättvis. Villa fick ett mål bortdömt och hade flera klara målchanser.
Vänersborg fick med sig en poäng borta mot Tillberga. Vänersborg hade en 3-0 ledning som Tillberga hämtade in till 3-3 i inledningen av andra halvlek. Vänersborg gick därefter upp till en ledning med 5-3. Lukas Persson var Tillbergas sista målgörare.

Boltic Göta har gjort sin första elitseriematch på Tingvalla. Det var länge målmässigt jämnt, men till slut vann Hammarby med klara 2-10 och Patrik Nilsson gjorde fem mål. Dessvärre för Boltic Göta då Pål Hansen skadade sig i matchen och det är oklart hur läget är med honom.