Elitserien: Villa vann vänerderbyt

VillaSM5 027 såg Villa Lidköping besegra Vänersborg i en fullsatt arena i Lidköping. Matchen bröts en kvart spelad då det visade sig att Vänersborgssupportrar inte hade kommit i arenan.

Supporterbussarna anlände tio minuter före matchstart och då var det svårt att få plats arenan. Polisen krävde av säkerhetsskäl att matchen skulle brytas. Efter en sund kom spelet i gång igen. Ställningen var 2-0 till Villa efter ett två hörnmål. Johan Malmqvist gjorde det första och David Karlsson mål på hörna det allra sista som hände i första halvlek.

75 Jesper Eriksson Villa LidköpingVilla var det bättre laget. Petter Björling spelades fram av Villas bästa spelare i matchen, Jesper Eriksson, och satte bollen i mål med ett bra skott. Joakim Hedqvist reducerade till 3-1 på en hörna för Vänersborg. När Jesper Bryngelsson i Villa blev utvisade tio minuter var det Villa som ökade farten och gick upp till 6-1 genom mål av David Karlsson (straff) och två mål av Daniel Andersson. Nils Berner reducerade till 6-2 för Vänersborg som startade och avslutade matchen med mycket bollinnehav. Villamålvakten Jakob Säleby och Vänersborgsmittfältare Christoffer Fagerström fick priset som bäste spelare i respektive lag.

Villa ligger kvar på tredje plats två poäng efter serieledarna Sandviken. Vänersborg föll en placering i tabellen. För Villa väntar en långresa till Kalix medan Vänersborg tar sig an Bollnäs i en mycket viktig match i striden om en slutspelsplats.

Läs också