Elitserien: Kungälv skickade i väg en tidig nyårsknall

IMG_0303 - KopiaIFK Kungälv svarade för lördagens skräll i Elitserien när Edsbyn besegrades på Skarpe Nord med 5-2. Två mål gjordes av unge Axel Ekholm och två målgivande passningar kom från Peter ”Prinsen” Karlsson. Kungälv är nu tre poäng från en slutspelsplats och har tre poäng tillgodo till kvalplats. Edsbyn tappade viktiga poäng i kampen om att bli topp två.

75 Jesper Eriksson Villa LidköpingDet blev ett sent avgörande när serietrean Villa Lidköping besegrade Kalix med 2-4. Villas två sista mål kom i 92:a och 93:e matchminuten genom av Jesper Eriksson och David Karlsson. Vid ställningen 2-2 blev Kalix Felix Nyman utvisad med grovt matchstraff och laget fick spela med en man mindre sista 25 minuterna. Det var besvärliga is och vind förhållanden.

85 Joel Edling Broberg litenBroberg Söderhamn lyckades vid tre tillfällen komma i kapp GAIS målövertag. Vid ställningen 3-3 i 73:e matchminuten tog lyckades Broberg ta ledningen i 78e matchminuten genom Erik Jonsson. Robert Dammbro stod för passningen. Robert gjorde själv 5-3 på övertid.
GAIS fick avsluta målgörandet när tvåmålsskytten Adam Rudell gjorde 5-4.

20 Juho Liukkonen, BollnäsVästerås SK var det bättre laget när Bollnäs besegrades med 3-6. Pelle Fosshaug, expertkommentator i TV 4, tyckte båda lagen hade för två spelare delaktiga i spelet. Bollnäsliberon Andreas Westh var i TV-intervjun missnöjd med det egna lagets enkla misstag defensivt. Bollnäs kämpade i kapp tre ettmålsledningar. Sista kvitteringen betydde 3-3 och det var 24-årige  Eric Lönngren som svarade för det. Det var Erics första elitseriemål. Sköna poäng för Västerås, men Bollnäs har nu tre poäng upp till slutspelsplats.

69 Andreas Lysell Vetlanda BKSirius och Vetlanda kom till match på Studenternas i Uppsala med storförlust respektive storseger på Annandagen. Sirius fick en rejäl omgång av Hammarby medan Vetlanda vann stort mot Kalix. Det blev också smålänningarna som tog ledningen och hade 0-2 i halvtid. Junioren Daniel Johansson gjorde båda målen. Sirius fick däremot en kanonstart på andra halvlek när Robin Olsson reducerade redan efter 31 sekunder. Sirius lyckades dock inte få till en kvittering. 20 minuter senare var det istället Daniel Johansson som gjorde sitt tredje mål i matchen för Vetlanda. Sista kvarten av matchen rasade Sirius och Vetlanda gick upp till en 1-7-seger efter bl a två mål av Joakim Andersson.

10 Stefan Erixon HammarbyLjusdal lyckades hålla  målmässigt jämna steg med Hammarby. 2-2 i halvtid blev till 3-5 seger för Hammarby. Stefan Erixon tvåmålsskytt för Hammarby och Tobias Björklund gjorde två mål för Ljusdal. Hammarby kan få fira nyår som serieledare. Sandviken med två poäng mindre än Hammarby har dock en match mindre spelad och 13 måls bättre målskillnad.