Elitserien: Västerås och Sandviken vann!

Sirius gjorde en överraskande bra match mot Sandviken. Efter 4-4 i halvtid var det på vippen att Klas Nordström gav Sirius ledningen i inledningen av andra halvlek. Istället svarade Christoffer Edström och Sandviken med ett mål Christoffer gjorde hela nio mål och till slut vann Sandviken med hela 5-11.

Sirius gjorde en bra första halvlek. Sandviken dominerade bollinnehavet, men Sirius skapade chanser och gjorde mål. Ett av Sandvikens mål var misstänkt offside.

21 Christoffer Edlund Christoffer Edlund jagade sitt tionde mål i matchen. Christoffer har målrekordet för en match. Det lyder på 12 mål och gjordes i Sandvikens 22-1 seger mot Katrineholm 2009.

Sandviken återtar serieledningen från Hammarby medan Sirius återtar sista platsen från Ljusdal. Sirius har haft ett svårt matchprogram och har förutom skador även dragits med förkylningar. Ted Bergström

Regnigt Göteborg

I Göteborg tog GAIS emot Västerås. Oavgjort i halvtid även här. Halvtidsresultatet 1-1 stod sig ända fram till 64:e matchminuten då Jonas Nilsson gav Västerås ledningen. Sedan gjorde Ted Bergström till tre gånger för Västerås SK och de grönvita vann med 1-5. GAIS mål gjordes av Adam Rudell och Västerås första mål gjordes av Oscar Gröhn.

1-1 stod sig länge i matchen var det svårspelat i dag?
– Ja regn och ”göteborgsväder” kan väl sammanfatta det, kommenterar Västerås Ted Bergström i matchen som var nöjd efter matchen förstås. Riktigt härligt med ett äkta hattrick, första i grönvita tröjan så det känns bra. Sköna pinnar att ta med hem igen. Viktigt nu inför tuffa matcher mot ”Byn” o Broberg.