Elitserien: Villa krossade Sandviken i revanschmötet

10 David Karlsson
3 470 nöjda åskådare fick se Villa Lidköping vinna stort mot Sandvikens AIK i onsdagens eliteriematch. David Karlsson fyra målsskytt. Det blev imponerande 8-3 efter 5-3 i halvtid.

Det var ett frusterat Sandviken som inkasserade sin första borta förlust i elitserien denna säsongen. Villa gick upp till en 2-0-ledningen efter tio minuter, trots att Martin Johansson liberon i Villa var utvisad. Sandviken svarade direkt och vände till 2-3 på sex minuter. Hemmalaget hade övertaget i matchen och ledde med 5-3 i halvtidsvila. Lars Fall visade prov på sin känsliga passningsklubba vid flera tillfällen och svarade för fyra assist i matchen.

Kungälv satte ordentligt press på Hammarby när man gick upp till en 0-2 ledning efter två målgivande passningar av Mikael Lindberg. Hammarby lyckades vända till seger med 4-2. Adam Giljam gjorde två mål för Hammarby.

Edsbyn vann en målrik match mot Sirius. Det blev 10-5 till slut där Sirius öppnade matchen med att ta ledningen efter 34 sekunder. Edsbyn kom tillbaka ganska omgående och Jonas Edling gjorde fyra mål för Edsbyn.

Även Kalix tog ledningen lite överraskande i sin bortamatch mot Västerås SK. Kalix ledde med 0-2 i halvtid efter mål av Simon Viklund och Niklas Gälman. Västerås lyckades prata ihop sig i halvtid och fick en bra start på andra halvlek. Ted Bergström gav de grönvita en reduceringsmål efter blott 18 sekunder. Tobias Holmberg kvitterade på hörna efter 64 minuter och Jonas Nilsson gav Västerås ledningen i 67:e matchminuten. Avslutningen blev spännande när Simon Viklund kvitterade för Kalix till 3-3 (87), men Mikael Olsson lyckades få in 4-3 till Västerås på hörna. Kalix hade därefter en hörna, men lyckades inte få in någon hörna i mål i kväll.

Bollnäs visade moral och kämpade i kapp Vetlandas 3-1 och 4-2 ledningar. Bollnäs tog därmed en mycket viktig seger i kampen om den sista slutspelsplatsen. Det skiljer bara två poäng mellan Vetlanda, Bollnäs och Kungälv.