Elitserien: SAIK går på ”VM-semester” som serieledare

21 Christoffer Edlund 2 Sandviken går VM-semester som serieledare. Detta efter seger mot Broberg Söderhamn med 8-5 inför drygt 2 000 åskådare. Sandviken kom till spel utan Linus Forslund, men med skyttekungarna Christoffer Edlund och Erik Pettersson som båda hade sjukdomskänning. Båda har dock krutet fortsatt torrt och i dag var det återigen Christoffer som gjorde flest med fyra mål.

Ett sjukdomsdrabbat Broberg tog kommandot i matchen. Broberg kom idag till spel utan sjuka Simon Folkesson och Ilari Moisala samt skadade Rolf Larsson. Första halvleken var som en snäll träningsmatch och Broberg gick upp till 1-3 ledning och ledde i halvtid med 3-4. Andra startade med två snabba mål. Christoffer Edlund kvitterade till 4-4 efter bara någon minut, men Stefan Larsson återgav Broberg ledningen direkt. Det blev något tuffare tag i andra halvlek. När tjugo minuter återstod var ställningen 5-5. Matchen avslutades med tre raka mål av Sandviken och Christoffer Edlund och Erik Pettersson var förstås med i målprotokollet. Victor Janérs fick för första gången komma med i protokollet för första gången i och med 7-5 målet.

I går var formen tveksam hos flera VM-aktuella spelare i Hammarby. I dag rapporteras visserligen Christoffer i målform, men samtidigt med sjukkänning. Detta inför stundande VM. Inget önskeläge för Sverige och förbundskapten Jonas Claesson.