Elitserien: Kungälv ordnade nytt kontrakt

980x240_FINAL

Kungälv glider mot toppen

IFK Kungälv har ordnat nytt elitseriekontrakt efter bortaseger mot Bollnäs. Kampen om seriesegern fortsätter mellan Sandviken och Hammarby efter att båda lagen vann sina matcher i dag. Villa Lidköpings chanser att nå topp två grusades därmed trots seger mot Edsbyn. 3-5 i halvtid vändes till en förkrossande 9-5 seger för Villa i tv-matchen. I och med att Edsbyn föll och Västerås vann bortamötet mot Vetlanda är det nu Västerås som har den viktiga fjärde platsen.
Efter en lite trevande start så repade sig laget i andra halvlek, berättar tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson till Sverige Radio P4 Västmanland.
– Vi gör några mål då vi går i från och verkligen bestämmer oss och det börjar kännas stabilt – andra halvlek var riktigt bra, säger Stefan vidare.

Kvallagen klara från Elitserien

GAIS, Kalix, Ljusdal och Sirius är lagen som tvingas kvala sig kvar för ett nytt elitseriekontrakt nästa säsong. Kalix besegrade Ljusdal i eftermiddag med 3-2. En förespegling om hur jämnt det kommer att bli i kampen om de fyra platserna i kvalet.