SM Kvartsfinal: 1-0 till SAIK och Villa

980x240_FINALEtikett BW 2014

VillaSM Edsbyn sm Villa Lidköping tog hem första matchen kvartsfinalserien mot Edsbyn. Ett under veckan sjukdomsdrabbat
Villa kom till spel utan Johan Malmqvist. Daniel Lenholm ersatte. Villa kom inte upp till normal nivå, men
vann rättvist med 5-3.

Vid ställningen 3-3 dömde domaren Roland Fager straff till Villa efter en kamp mellan Villas David Karlsson, Edsbyns libero Fredrik Åström och målvakt Erik Person. Vilda protester från Edsbynslagledning fick domaren att ändra beslutet – märkligt.

Villa fick sin straff till slut efter att Petter Björling hakats i straffområdet. Jesper Bryngelsson satte straffen till 4-2 när ca 15 minuter av matchen återstod. Det var Jespers andra mål för dagen. Daniel Andersson svarade för 2-0 och 3-2 mål.

Edsbyn kvitterade till 4-4, men målet dömdes bort efter en korrekt offside avblåsning. Strax innan hade Villa en  hårfin offsideblåsning.

Det blev David Karlsson som satte punkt för matchen med sitt 5-3 i 98:e matchminuten.
Edsbyns mål gjordes Mattias Hammarström två och Jonas Edling ett.

21 Christoffer Edlund 2SAIK S liten Broberg L Med Magnus Muhrén tillbaka punkterade Sandviken matchen tidigt mot Broberg Söderhamn i dagens andra kvartsfinalmatch. Redan efter 20 minuter hade SAIK en 5-0 ledning. Broberg smög sig en målmässigt i matchen, men den målrika matchenslutade ändå med en fyramålsseger för SAIK,11-7. Christoffer Edlund var tillbaka i målform och gjorde hela fem av SAIKs mål. I Broberg saknades finske landslagsmannen Rolf Larsson.