SM Kvartsfinaler: Vetlanda nära skräll – Segrar för Hammarby och Vänersborg

980x240_FINALEtikett BW 2014Västerås sm Vänersborg LVästerås och Vänersborg öppnade i högt tempo med Västerås som dominerade spelet. Det blev dock inga mål, det var Vänersborg som svarade för målen i första halvlek. 0-2 i halvtid där målen kom direkt på bra målchanser för Västerås. Ett ineffektivt Västerås och ett effektivt Vänersborg som satte punktmarkering på Johan Esplund. Västerås missade bland annat en straff och hade två bollar i stolpen samtidigt som Vänersborg gör mål på sina chanser. I andra halvlek punkterade Vänersborg med ett 0-3 och 0-4 mål av Christoffer Fagerström (48) och Joakim Hedqvist (57). Detta trots press från Västerås. Till slut stod Vänersborg som klara matchvinnare med hela 3-9. Vänersborg gör tre mål på sina fem hörnor medan Västerås inte gör ett enda mål på sina elva hörnor.

40 Adam Giljam Hammarby sm Vetlanda L Vetlanda var nära att skrälla mot Hammarby. Ett spelande Vetlanda fick Hammarby ur rytm och skapade inte mycket framåt. Vetlanda hade spelet och chanserna i första halvlek, men slarvade med sina hörnor. Det var dock Hammarby som tog ledningen i matchen genom förre Vetlandaspelaren Jesper Jonsson. Detta på ett skott som Jonas ”Skorven” Persson borde ha tagit. Vetlanda gick halvtidsvila med en rättvis 2-1 ledning efter två mål från Johan Löfstedts klubba. I andra ville Vetlanda få ett frislag på egen planhalva, men domaren blåste hörna som Adam Gilja kvitterade till 2-2 på (48). Adam Giljam gjorde matchens mål genom ett blixtrande anfall och satte 3-2 (61). Dessförinnan skulle Vetlanda haft en straff på en solklar hög klubba. Vetlanda fick spela utan Johan Löfstedt i större delen av halvlek efter att han skadat sig. Trots det skapade Vetlanda riktigt bra chanser med bland annat ett skott i ribban. Hammarby vann till slut med 2-4.

Adam Giljam var förstås glad över segern efter matchen: – Skönt att vinna. Trots dålig energi i laget. Vetlanda var minst lika bra som oss. För dålig skridskoåkning och vi ger varandra dålig energi. Vi hamnar fel i defensiven, sa Adam Giljam efter matchen i TV4 där matchen direktsändes.

Förutom två skador på Johan Löfstedt och Pontus Blomberg under matchen drabbades Vetlandas Viktor Törner av en fotskada före matchstart.