Slutspel: Västerås och Vetlanda i brygga

980x240_FINALEtikett BW 2014Vänersborg LVästerås smVästerås saknar slutspelsglöden, trots bra möjligheter att göra mål så är man inte riktigt där i matcherna. Detta var något som det talades mycket om både utanför i laget till dagens match, men glöden saknades även i kväll. Västerås SK utnyttjar sina chanser dåligt både på målvaktsreturer och på fasta situationer. Västerås SK har nu haft 22 hörnor på två matcher utan att göra ett enda mål. Samtidigt har IFK Vänersborg gjort fyra mål på sina blott åtta hörnor – således 50 procents utdelning! Västerås SK har dessutom bränt två straffar. Det har man givetvis inte råd med. I dag kom straffmissen vid ställningen 3-1 för hemmalaget som hade ett bra publikstöd med 3 000 åskådare i bandyhallen. Johan Esplund gav Västerås hopp i matchen när han på egen hand tog sig igenom Vänersborg och reducerade till 3-2 (65). Johan Esplund var en av få Västeråsspelare som spelade med glöd. Västerås hopp släcktes ganska omgående. Med två man på utvisningsbänken är det svårt att vända en match. Det blev istället två mål till Vänersborg under utvisningstiden. Detta efter mål från Henrik Eriksson och Johan Koch och ställningen är 5-2 till hemmalaget när tio minuter återstår. Västerås tog time out och fick till en reducering genom Jonas Nilsson. Men Västerås lyckas inte kopiera Brobergs osannolika vändning i går mot SAIK. Vänersborg vinner med 5-3 och är nu en bra bit på väg till semifinal.

Vetlanda LHammarby smHammarby har trots två jämna matcher mot Vetlanda tagit ett rejält grepp om kvartsfinalserien med två segrar. Vilket förstås Hammarbys lagkapten Stefan Erixon är nöjd med: – Känns riktigt bra att vi har skaffat oss ett bra läge för fortsättningen.

Hammarby fick en straff redan i sjätte matchminuten, men Stefan Erixon förvaltade inte möjligheten åt bortalaget. Det var istället Vetlandas Pontus Blomberg som gjorde matchens första mål först i den 17:e matchminuten. Det blev en målsnål första halvlek, men ett mål till skulle det bli. Jesper Jonsson kvitterade till 1-1 (23).

Adam Giljam gav Hammarby ledningen i början av andra halvlek, men Vetlanda vände till ledning 3-2 efter mål av Johan Löfstedt (66) och Tomi Hauska (77). Hammarby gjorde som så många gånger tidigare i vinter vände och vann matchen i slutet. Anders Persson kvitterade till 3-3 (72), Vetlandasonen Ulf Einarsson gjorde 3-4 (79) och Adam Giljam fastställde slutresultatet till 3-5 (89).

Hammarbys lagkapten Stefan Erixon var ödmjuk efter matchen: – En jämn match igen. VBK gör återigen det mycket bra och vi får kämpa hela vägen in. Vi har marginalerna på vår sida sista 10-15 min då det avgörs. Tyckte annars vi började matchen riktigt bra och vi skulle nog ha gjort ett par mål innan VBK kom in i det.

Vetlanda BK satte nytt publikrekord i SAPA Arena i kväll. 1 794 åskådare lyder det nya rekordet i hallen.