Slutspel: Villa klart för semifinal – Edsbyn utslaget

980x240_FINALEtikett BW 2014

VillaSM Edsbyn sm Villa Lidköping Klart nämnden Nämnden för semifinal efter 7-4 mot Edsbyn infor drygt 4 100 åskådare.

Inför 4 132 åskådare kunde Villa Lidköping avgöra matchserien mot Edsbyn efter seger med 7-4.
Villa Lidköping vann kvartsfinalserien med 3-0 och vann även båda matcherna i elitserien tidigare under säsongen. Tillskillnad från de tidigare båda slutspelsmatcherna var det Villa som började bäst och skapade flera riktiga bra chanser. Daniel Andersson hade ett par riktigt bra lägen. Vid ett tillfälle sköt Daniel över målet någon meter framför helt öppet mål. Edsbyn gjorde dock inte mål på sina chanser heller efter storspel av Jakob Säleby i Villamålet, men också svaga Edsbynhörnor.

Johan Malmqvist gav Villa ledningen i 20:e matchminuten på en hörna. Simon Jansson kvitterade för Edsbyn (28) med ett hårt skott efter fint förarbete av Daniel Liw. Villa svarar och gör 2-1 omgående när Linus Rönnqvist hittar David Karlsson i straffområdet med en långboll. David Karlsson gör även 3-1 efter passning från Jesper Eriksson som solokörning genom Edsbyn. En klar och rättvis ledning, men Edsbyn bjuds in i matchen när Edsbyn får en straff som Mattias Hammarström gör 3-2 precis före halvtidsvila. 3-2 var i underkant för Villa.

Edsbyn skänker bollen till Petter Björling i inledningen av andra och Petter slog in 4-2. Det hade bara gått 30 sekunder av andra halvleken. Villas inledning av andra halvlek var hemmalagets bästa period i matchen. Hemmalagets spel kom av sig helt efter rabalder i samband med en straff för Edsbyn som man brände, men först skulle slås om. Domaren ändrade sig efter heta protester från Villaspelarna.

Villas defensiva spel rasade och Edsbyn hämtade in till 4-4 när 73 minuter var spelade, och Edsbyn kom igenom gång på gång under en period. Villa svarade omgående när Jesper Bryngelson återgav Villa ledningen på en straff. Matchen avgjordes när Henrik Larsson gjorde 6-4 och tremålsskytten David Karlsson fastställde resultatet till 7-4 inför storpubliken.

21 Christoffer Edlund 2SAIK S liten Broberg L Magnus Muhren Satte oro i SAIK Leden NARS hante Klev AV Matchen i.. Första halvek. Manga trodde att Magnus klev av på grund av skada och att det var färdigspelat, man orsaken var skridskoproblem enligt Comebackande Dino Söderholm, skriver Gävletidningarna. SAIK vann matchen med klara 11-2, men så stora siffror lär det knappast bli i den fjärde matchen i Söderhamn på lördag. Erik Pettersson fyramålsskytt för Sandviken.