Slutspel: Västerås vände 0-3 till seger – Hammarby semiklara

980x240_FINALEtikett BW 2014Västerås sm Vänersborg LVänersborg fortsatte med sin effektivitet även i den tredje semifinalen i fredagens tredje kvartsfinal lagen emellan. Joakim Hedqvist satte matchens första hörna efter knappa två minuter. Fem minuter senare ökade Vänersborg på till 0-2 genom Andreas Eriksson och när kvarten var spelade gjorde laget 0-3 på hörna. Västerås kom igen i matchen och även målmässigt. Tobias Holmberg och Jonas Nilsson reducerade två gånger om för Västerås, men då klippte Joakim Hedqvist in 2-4 på en straff. Vänersborg avslutade första halvlek svagt. Med en man mer lyckades Västerås både reducera och kvittera till halvtid. Båda efter mål från Johan Esplunds klubba.

Västeråsmålproduktion fortsatte i andra halvlek. När första kvarten av andra halvlek var spelad hade Ted Bergström, Patrik Sjöström och Oscar Gröhn gett de grönvita en 7-4-ledning. Patrik Sjöström ökade på sin målskörd med ytterligare två mål, ett på hörna och ett på en straff. Där emellan gjorde Joakim Hedqvist mål på en hörna och matchen slutade 9-5. Efter ineffektivt Västerås gjorde man hela nio mål. – Det var bra energi ikväll, tyckte Ted Bergström i Västerås. Detta var en väldigt skön seger. Vi har gett oss själva ett riktigt bra läge nu.

Det blir en fjärde match lagen emellan på söndag i Vänersborg och Västerås är tillbaka.

Hammarby smVetlanda LHammarby är klara för semifinal efter tre raka segrar mot Vetlanda. I kvällens match blev det klara 6-2 till Hammarby. Tommy Österberg var inte nöjd med hur Hammarbys mål kom till. Två skitmål och en gåva, tyckte Tommy i en intervju i TV4 Sport.

Det var svårspelad is i ett regnigt Stockholm. Vetlanda inledde matchen bra och gjorde även 0-1 genom Daniel Johansson framspelad av Johan Löfstedt redan efter sju minuter. Första halvlek var jämn, med litet plus till Hammarby. På ett långskott fångade Patrik Nilsson upp en studsande boll och kvitterade (13) och Vetlandamålvakten Jonas ”Skorven” Persson hade inte en chans på en boll som ändrade riktning på Vetlandaförsvarares skridsko efter ett skott från Daniel Jonsson (32). Stefan Erixon punkterade matchen när han fick bollen till skänks i början på andra halvlek och gjorde 3-1 (58) och sedan ökade på till 4-1 på en hörna (79).

Hammarby är klara för semifinal och där väntar Västerås eller Vänersborg.