Slutspel: Stolpe ut för Villa

980x240_FINALEtikett BW 2014

75 Jesper Eriksson Villa Lidköping

Villa Lidköping åkte på tisdagen på ytterligare en snöplig förlust när den andra semifinalmatchen mot Sandviken spelades. Villa inledde övertygande och Jesper Bryngelsson gav Villa Lidköping ledningen efter ett skott från Lars Fall där Jesper Bryngelsson höll sig framme och gjorde 1-0. Villa gick upp till 2-0 och hade bud på 3-0. Mattias Johansson hade bland annat ett riktigt bra läget att öka på till 3-0. Villa fick 3-4 ytterst tveksamma offsideavblåsningar i bra lägen. I stället arbetade sig Sandviken in sig i matchen. Under en period fick SAIK press på Villas uppspel som hackade rejält. Isen var inte bra efter helgens Melodifestival. Möjligen påverkade det spelet. Det dröjde innan SAIK gjorde mål. Men det skulle komma.

SAIK vände 2-0 underläge för Villa till 4-2 på sju minuter! Ställningen var 2-2 i halvtid och följdes av två snabba SAIK-mål i inledningen på andra halvlek. Sandvikens ledningsmål till 2-3 när Erik Säfström hittade Erik Pettersson var en riktig bandydelikatess (48). Villas Daniel Andersson var tillbaka efter sjukdom som målskytt. Daniel gjorde 2-0 målet och gjorde sedan både reduceringsmålet till 3-4 och 4-4. Lars Fall och Daniel Andersson hade skott och styrning i stolpen, så nära var Villa ett ledningsmål. Jesper Eriksson misstog sig på en boll som blev till en SAIK-hörna där Linus Forslund höll sig framme på returen i den 89:e matchminuten. Villa begär timeout direkt, men viktigt tilläggstid lades inte på menade upprörd Villaledningen efter matchen. BW:s bedömning är att Villa berövades på 30 sekunder (+ upp till ytterligare 30 sekunder).

– Det är visserligen 0-2 i matchserien, men vi har absolut inte gett upp. Någon gång ska väl vi ha marginalerna på vår sida, summerade lagkaptenen Martin Johansson till Villas hemsida efter matchen.

MatchfaktaVilla Lidköping – Sandvikens AIK 4-5 (2-2)
Målgörare VBK: Daniel Andersson 3, Jesper Bryngelson.
SAIK: Linus Forslund 2, Christoffer Edlund, Magnus Muhrén, Erik Pettersson
Straffar: VBK: 0 SAIK: 0
Hörnor: VBK 0/5 SAIK: 2/8
Utvisningar: VBK 3×10 SAIK 2×10
Publik: 4 205