Slutspel: Sandviken först till final – Tre uddamålsförluster för Villa

980x240_FINALEtikett BW 2014
13 Magnus Muhrén SAIK
Sandviken är efter tre jämna semifinalmatcher mot Villa Lidköping som första lag klara för SM-finalen på Friends Arena. Båda matcherna i Sandviken gick till förlängning, båda matcherna vann hemmalaget. -Uddamålsförlust tre matcher. Det känns  inte rättvist direkt. Men man måste ju göra fler mål än de för att vinna, sa Villatränaren Mattias Nilsson till TV4.

Efter en riktigt bra första halvlek ledde Villa Lidköping mot Sandvikens AIK med 5-4 i den tredje semifinalmatchen lagen emellan så ryckte Villa Lidköping till sig en 6-4 ledning i början på andra halvlek. När så utmärkte Villaliberon Martin Johansson fick en mycket tveksam utvisning försvann rytmen i Villaspelet. Trots det så ökade Villa på ledningen till 7-4 och Villa såg ut att reda ut utvisningen, men när två minuter återstod så fick Sandviken en straff som Christoffer Edlund säkert satte mål till 7-5. Martin Johansson tillbaka i spelet, men istället fick Daniel Lenholm sitta på utvisningen i samband med straffen. När en minut återstod på Daniels utvisning var det dags för Patrik Hellman att bli utvisad för Villa. Sex minuter senare blev det åter straff för SAIK och en ny utvisning för Villa när Linus Rönnqvist blev utvisad. Christoffer gjorde inget misstag utan gjorde sitt tredje mål för kvällen och Villas ledning var plötsligt bara 7-6. Med tio sekunder på Linus Rönnqvists utvisning så kvitterade Joakim Bergman för SAIK på en hörna. Blytunga utvisningar för Villa och mål i  rätt tid för SAIK.

– Jag tycker inte vi får chansen i andra halvlek. Vi åker på billiga utvisningar och en billig straff, sa Villas Mattias Nilsson efter matchen.

Matchen gick till förlängning och avgjordes i den andra förlängningshalvleken. David Karlssons fyra mål räckte inte för Villaseger, det gjorde Christoffer Edlunds fyra mål för det var han som avgjorde matchen i sudden. Målet kom på en hörna.

Det blev Sandvikens tredje raka uddamålsseger mot Villa och två matcher som avgjordes i förlängning.

MatchfaktaSandvikens AIK -Villa Lidköping 8-7 ef (4-5)
Målen SAIK: Christoffer Edlund 3, Magnus Muhrén 2, Daniel Bäck
VBK: David Karlsson 3, Martin Johansson, Jesper Bryngelson.
Straffar: SAIK: 2/2 VBK: 0/0
Hörnor: SAIK: 2/13 VBK 1/12
Utvisningar: SAIK 3×10, VBK 6×10
Publik: 2 816