Spelarnytt: Adam Giljam ”Årets Komet”

980x240_FINAL40 Adam Giljam Hammarbys landslagsspelare Adam Gilljam har utnämnts till Årets Komet i svensk bandy, ett pris som delas ut till minne av Torbjörn Ek.
– Det är alltid kul att få uppskattning, det är ett bevis på att man gör något bra, säger Adam som gjorde VM-debut i vintras.

– Det var verkligen kul och VM är ett mål jag haft länge. Att spela i landslaget och VM är det finaste man kan göra som bandyspelare och något jag drömt om som liten grabb.

Juryns motivering: Sitt genombrott klarade Adam Gilljam av redan förra vintern: teknisk och skridskosnabb med landslagsdebut och de två första finalmålen på Friends Arena. Därifrån har han denna säsong utvecklats ytterligare med den speedighet och genombrottsförmåga som givit oss några klassiska mål. Som det en gång lät direkt i TV4: ”Det är så snyggt att det är helt otroligt. Det är Spitzengruppe. Det är Créme de la créme.” Adam Gilljam gjorde inte bara VM-debut utan med sju mål i en match tangerade han också David Karlssons målrekord från 2007.

Om priset: Svenska Spel har tillsammans med Svenska Bandyförbundet instiftat en utmärkelse och pris till minne av bandyprofilen och Svenska Spel-medarbetaren, Torbjörn Ek från Ljusdal. Torbjörn Ek var en av de sista som dubbelspelade i bandy och fotboll på högsta elitnivå.

Priset delas ut till den bandyspelare som under säsongen gjort exceptionellt stora framsteg. Utmärkande för Årets Komet ska också vara att pristagaren, i likhet med bandyprofilen Torbjörn Ek, utvecklats till en riktig lirare och dessutom uppträder som ett stort föredöme inom bandysporten både på och utanför plan.

Juryn har bestått av de båda förbundskaptenerna Jonas Claesson och Jörgen Fröberg, Radiosportens Per Kahl och Göran Rosendahl, TV4:s Per Fosshaug och Daniel Kristiansson, Svenska Spels Andreas Arver och Putte Ramberg samt juryns sekreterare Lasse Sandlin.

Läs också