SM: AIK svenska mästare

AIK guld 2

AIK besegrade Kareby med 5-1 inför 1 227 åskådare på Friends Arena. Kareby som var favoriter till SM-titeln tog ledningen genom Linnea Gunnarsson i första halvlekens tionde minut.

AIKs Lovisa Elovsson tyckte att man startade nervöst men att man successivt kom in mer i matchen under första halvlek. Första halvlek hade Kareby ett spelmässigt övertag så ledningen med 1-0 i halvtid var rättvist. Karebys övertag fortsatte i inledningen av andra halvlek med mycket bollinnehav, men på för få spelare och utnyttjade inte de ytor som fanns. Kareby kom inte upp till normal nivå. I Elitserien vann man dock varsin match. Kareby vann den första med 7-1 medan AIK vann den andra med 4-3.

AIK mål 1-1 aMatchens andra mål kom först i 59:e matchminuten då Lovisa Elovsson hittade Linnea Larsson och det var kvitterat. Matchen tände till och det blev bättre spel från båda lagen. AIK tog ledningen med 1-2 Frida Erlandsson snyggt hittade Matilda Svenler med en passning (71). Kareby skapade några riktigt bra chanser och en kvittering hängde i luften. I stället kom 1-3 på en hörna (83). Anna Widing sköt ett skott i undersidan av ribban och studsade ett par decimeter utanför mållinjen. Domare Håkan Sjösten var säker på sin sak att bollen varit inne. Karebyspelarna var inte lika övertygade. Fem minuter innan hade Karebys Sandgren kolliderat med AIKs målvakt Linda Odén och blivit utvisad. Linda Odén blev strax senare matchvinnare när hon med utkast hittade fram till Mikaela Hasselgren som gjorde 1-4 (88). Matilda Svenler gjorde senare sitt andra mål när hon gjorde 1-5 (89) som blev segersiffrorna.