Publikfest i Lidköping – Formstarka lag möts i Edsbyn

Spela bandy på Oddset? Svenska Spel

Villa Lidköping – Sirius
Det blir publikfest i Lidköping i kväll. 2 200 biljetter är redan sålda till kvällens drabbning. Det var en viktig seger mot Sandvikens AIK i onsdags. Programmet hade varit tufft med två raka förluster mot Edsbyn och SAIK. Lägg därtill att man inte vunnit en enda borta match i år. Vinsten mot SAIK gav rejäl skjuts framåt för Villa. Villa har en del skador i Daniel Skoog, Denis Riabchevschki och Linus Rönnqvist. Denis är på väg tillbaka och vässar formen med spel i allsvenska Gripen. Linus Rönnqvist räknar man ska vara tillbaka till söndagens match borta mot Tillberga.
Det ser lite halvdant ut för Sirius. – Det är lite för tätt för en del, säger Sirius lagledare Mats Söderman till Uppsala Nya Tidning. Christian Mickelsson, Kalle Spjuth, Lars Fall, John Nilsson och Joachim Boivie spelade med skadekänningar i onsdagens förlustmatch mot Edsbyn. Lägg där till att viktige Niklas Hellqvist fortfarande är otillgänglig. I förra matchen hade Sirius omöjlige Anders Svensson att göra mål på. Svensson gjorde en toppmatch senast. Martin Berggren i Villamålet gjorde också en jättematch i onsdags.

IFK Kungälv – Sandvikens AIK
Med ett 20-tal supporter far Sandvikens AIK för att möta Vilthundarna och medvindslaget i Kungälv. Appropå vind så kommer det blåsa rejält på Skarpe Nord ikväll. Kulingvarning är utfärdat, men prognosen ger inte så mycket snö som tidigare prognoser gett fingervisning på. Hur ska Sandviken uppträda efter förlusten mot Villa senast.
– Framför allt måste vi få till en vettigare defensiv, så att det inte blir hav att spela på som för Villa. Vi ska jobba hårt på att bli tätare, och då blir det lättare att få till offensiven också, säger Ssandvikens assisterande tränare Peter Isaksson till Gefle Dagblad. – Vi har spelat riktigt bra och har gott självförtroende, men det sköna är att jag känner att vi kan steppa upp ytterligare säger Tommy Österberg tränare i Kungälv till Gefle Daglad. – Sandviken är Sveriges bästa lag, så det gäller verkligen att vi är med från första början och bjuder på en bra match. Men det tror jag naturligtvis att vi kan på Skarpe Nord, där vi är extra trygga. IFK Kungälv har Mattias Johansson på skadelistan med en senproblem i foten.

IFK Kungälv jobbar stenhårt med Webb-TV. Här är man definitivt Sverigeledande.

Vetlanda BK – Tillberga
I onsdags hade Vetlanda och Tillberga spelledigt och de möts i kväll. Två lag som det har gått bra för. Tillberga hade dock svårt mot IFK Kungälv senast. Andreas Bergwall är övertygad om att laget har en bra chans att vinna. – Vi har slagit dem tidigare under säsongen (Svenska cupen) och kan göra det igen, säger Andreas till Vestmanlands Läns Tidnings nätupplaga.
Så det är inte risk för något nytt ras? – Det hoppas jag verkligen inte. Vi ska tajta till spelet rejält. Vi ska tajta till hemåt och köra på lite kontringar. Hur ser du på Vetlanda?
– De har gått bättre än vad många trodde. Det är ett bra lag och det blir tufft på deras hemmaplan.
Marcus Sixtensson-Ottosson försvarare ser fram mot kvällens match. – Mycket spännande, ett bra lag med toppar som Andreas Bergwall i målet, Anders Östling på halven och Pelle Fosshaug i slutet av anfallen, säger Marcus till Vetlandas BKs hemsida.
Hur pass stabilt är VBK-spelet?
– Väldigt stabilt, alla spelare är involverade i vad vi ska göra och har accepterat det. Det är en lång säsong så visst kommer vi att torska emellanåt. Men vi kommer inte att ”balla ur” och börja ändra för mycket. Vi har hittat vårt spel och kan det.
Tillberga får klara sig utan Andreas Hammarbäck som även missar matchen mot Villa Lidköping. Andreas är avstängd efter grovt matchsstraff i matchen mot IFK Kungälv.

Edsbyn – Västerås SK
Två formstarka lag möts i kväll då Edsbyn gästas av Västerås SK. VSK jagar sin fjärde raka seger. Tränaren Andreas Westman tycker att det ska bli kul att möta Edsbyn i kväll. – I det här läget som båda lagen är i tror jag att det kan bli en häftig match. Chansen att det blir mycket körning fram och tillbaka är stor, säger han till Vestmanlands Läns Tidning. Ted Andersson är tillbaka efter en fotskada och missade Vänersborgsmatchen i onsdags. Edsbynsmålvakt Anders Svensson storspelade i onsdags.
– Det är häftigt att lyckas med nån trippelräddning. Ofta hinner man ju aldrig med att ta returerna, säger Svensson till Hela Hälsingland. – Hela försvarsspelet funkar bra och då blir det tacksamt, är man tät hemåt så blir det lättjobbat för mig i målet med mycket avslut utifrån.

IFK Vänersborg – Hammarby
Seriensjumbo Vänersborg spelar hemma mot serieledarna Hammarby. Utgången av matchen kan tyckas vara given. IFK Vänersborg bygger ett nytt lag och har många lovande unga spelare på plan. I kväll får man tänka defensivt och undvika hörnor. Hörnor är Hammarby bra på. TTELA.se uppger att Rickard Koch vilar, till förmån för Robert Rimgård. Med andra ord blir det alltså ingen brödrakamp för lillebror Johan i IFK. IFK Vänersborg ska spela med samma lag som senast mot Västerås SK. Då fungerade inte försvalet till fullo. – Vi måste ha ett bättre samarbete mellan Martin (Röing, liberon) och backarna (Jonatan Rask och Rickard Wallin Kamperin), säger Marcus Bergwall till TTELA.

Läs också