Svenska Cupen: Edsbyn och Hammarby i finalen

svenska_cupen_226pxEdsbyn besegrade Broberg Söderhamn med 2-1 i en jämn tillställning medan Hammarby besegrade Villa Lidköping rättvist med 4-1.

Edsbyns matchvinnare blev Jimmy Jansson när han satte segermålet, 2-1, fem minuter in i den andra halvleken. Det var derbykaraktär i matchen som säg bör mellan hälsingelagen. Flera utvisningar tilldömdes de båda lagen. Edsbyn hade hela sex stycken sexminutersutvisningar medan Broberg fick tre stycken. Daniel Liw utsågs till matchens spelare.

Jesper Jonsson gjorde två mål för Hammarby de övriga gjordes av Anders Persson och Markus Kumpuoja. Villas mål gjordes av David Karlsson på straff och det var matchens första mål. Det var Villas första förlust och även poängförlust i turneringen. Hammarby är fortsatt obesegrade i cupen.

10 Stefan Erixon HammarbyEn match i taget sa Hammarbys lagkapten Stefan Erixon inför turneringen. Nu har det räckt ända till final. Spelet har fungerat bra Stefan?
– Det är verkligen så i turneringar, en match i taget. Tycker att vi har spelat bättre och bättre. Längre perioder i matcherna som är bra. Men vi är inte nöjda än.