Elitserielagens genrep!

IMG_0303 - Kopia
På fredag startar Elitserien och i helgen har de flesta lagen genrepat.

För Kalix fick man nästan klämma in halva försäsongens träningsmatchande helgen före elitseriepremiären. Man fick nöja sig med bronsmatch mot JPS som man vann med 8-2. Kalix konstaterar på sin klubbsida att man är bättre är cupsegrarna på Murman, även om man inte var det i fredagens möte.

Kalix premiärmotståndare är Tillberga som inledde träningsmatchsäsongen redan den 19 augusti mot Jenisej. Då blev det förlust med 15-1. I söndagens genrep blev det  seger  mot Gripen Trollhättan. Tillberga chocköppnade med 4-0 på bara 11 minuter med bland annat två hörnmål. Gripen med en lördagsmatch i benen mot Boltic knappade dock in på Tillbergas 9-3-ledning i halvtid. Matchen slutade 9-7.

Efter att ha slappnat av och nervositet så är Tillbergas målvakt Rasmus Eriksson ändå positiv inför premiären:  – Vi har spelat bra på slutet. Det såg inte alls bra ut i början av försäsongen men vi har spelat upp oss mycket tycker jag. Så jag tycker vi börjar få bra känsla, det är bra go i gruppen så det kommer nog gå bra. Jag tror att vi har bra chans att ta dem, säger Eriksson till VLT.

Ljusdal genrepade även de mot allsvenskt motstånd. Detta i form av Tellus med 14 grader i luften spelades matchen i 3*30. Ljusdal vann med 6-2 och Daniel Rexin har siktet inställt till premiären mot Västerås SK med tre gjorda mål på söndagen.

Bollnäs GIF genrepade mot ryska Start och spelade 6-6 inför närmare 400 åskådare på Sävstaås. Ville Altonen gjorde tre mål redan under matchens första halvtimme. Per Hellmyrs hittade Ville till två av målen.  Men Bollnästränaren Jocke Forslund är inte nöjd: – Vi har säkert 30 bolltapp. Jag hade hoppats att vi skulle vara bättre. När serien börjar har vi inte råd med så här många tekniska misstag, säger han till Ljusnan/Bandypuls.

Även Sirius genrepade mot ryska Start, men redan i onsdags förra veckan. Sirius föll med 4-8 efter tre mål av Mattias Hammarström. Ett par dagar tidigare slog man samma lag med 2-1. Sirius har Kungälv hemma på Studentarnas i premiären. – Det kan nog bli ganska målsnålt. Jag tror matchen slutar 3-2 i favör för oss, tippar Mattias Hammarström på Sirius hemsida.

Även IFK Vänersborg genrepade mot ryskt motstånd. Man föll med 3-1 mot Rodina Kirov inför drygt 500 åskådare. Ställningen var 1-1 tills sista minuten då Kirovlaget gjorde två mål! – Vi är inte oroliga. Vi gör som vanligt numera en jättebra försvarsinsats, och vi har en trygghet i vårt spel. Nu ska vi bara slipa lite detaljer i veckan, sen är Edsbyn välkomna, avslutar en alltid lika optimistisk Nils Berner till IFKs hemsida.

Vetlanda och IFK Kungälv genrepade med att dela på poängen efter en sen inhämtning av kex-laget. – Det var en taktiskt bra match av båda lagen, även om vi tappade allt i början på andra halvlek, säger tränare Holopainen via IFK Kungälvs hemsida och syftar på de sju minuter det tog för Vetlanda att gör två mål trots två man på botbänken.
Joakim Andersson var tillbaka i Vetlanda efter skada och gjorde två mål. Vetlanda BK skriver på hemsidan att Tommy Österberg hade möblerat om i backlinjen då Viktor Törner gick in som libero och Philip Lennartsson ersatte Törner som back.

Villa Lidköping valde att ställa in sitt tilltänkta genrep mot IFK Vänersborg. Även Broberg Söderhamn och Edsbyn vilar ”genrepshelgen”.  Broberg föll  mot Jenisej i World Cup med  2-6 i gruppspelet. Villa föll i kvartsfinal mot blivande WC-finallaget Vänersborg på straffar i World Cup. Edsbyn kryssade sig igenom World Cup mot Jenisej, Broberg och Zorkij och tog sig inte vidare från gruppspelet.

Västerås SK vilar sig i form till elitseriepremiären efter World Cup-titeln förra veckan. Svenska Cup-mästarna Hammarby möter ryska Uralsk Trubnik i kväll. Regerande Svenska Mästarna Sandviken avslutade försäsongen i World Cup med att bli utslagna av Dynamo Moskva i kvartsfinal med 2-5.