Elitserien: Två viktiga poäng för Broberg på svåra Studentarnas

70 Rolf Larsson - Kopia (2)Broberg LSirius smDet var länge en målfattig match när Sirius och Broberg Söderhamn möttes på Studenternas i kväll. Broberg tog visserligen ledningen genom Jesper Öhrlund efter femtonminutersspel. Sedan fick de 1 010 åskådarna vänta ända till den 61:a matchminuten innan de fick se det andra målet. Då var det  återigen gästerna som gjorde mål. Denna gång kom det på straffskytten Martin Söderberg.

Ilja Grachev reducerade för Sirius bara två minuter senare, men hoppet om en kvittering släcktes omgående av Broberg när Jonas Engström ökade på till 1-3 i den 64:e matchminuten.

Adam Rudell gav Sirius nytt hopp när han höll sig framme på en retur och reducerade till 2-3 (81). Broberg replikerade återigen snabbt när Rolf Larsson ökade på ledningen till 2-4 bara två minuter senare.

Svenne Olsson tränare i Broberg var nöjd efter matchen: – Tycker vi hade tydligare och mer hotande anfallsspel, bättre effektivitet hade siffrorna vart större. Grymt nöjd på en svår arena för oss.

Det blev ett mål för Ilja Grachev i kväll, men var inte lika nöjd:
– Känns alltid tungt och förlora! Vi får lite hopp när vi gör 1-2 men släcks lika snabbt sen…tungt 1-3 mål! Men vi slarvar lite och ger bort matchen i första halvlek tycker jag!

Jonas Nygren i Broberg spelade sporadiskt i andra halvlek på grund av ljumskbesvär och spelade inte de sista femtonminuterna.