Elitserien: Ny skräll av Kalix

Kalix fortsätter att vinna – på fredagen kom den tredje raka segern och det på bortaplan mot Edsbyn. Västerås besegrade Vänersborg medan Bollnäs besegrade Tillberga.

Edsbyn smKalix LKalix Bandy har inlett årets elitserie över förväntan med två raka hemmasegrar mot Tillberga och Hammarby. På fredagen väntade bandysverige på Kalix första förlust när en ännu tuffare motstånd i Edsbyn skulle tas på bortaplan.

Kalix tog ledningen och hade 2–0 i halvtid. Mål genom Jimmy Berglund och Petr Shirokov. I den andra halvlek kom Edsbyn ikapp, mede mål genom Martin Frid och Hans Andersson. Då svarade Simon Viklund och Kristoffer Bergdahl för två nya Kalixmål. Edsbyn kröp visserligen närmare genom Simon Jansson till 3–4, men Kalix kunde inkassera nya poäng och leder Elitserien utan poängförlust.

Kalix tycks vara defensivt och svårspelade. – Ja precis, sa Simon Jansson i Edsbyn efter matchen och tillade: – Och dom kontra bra!

Andreas Bergwall Västerås SK Vänersborg LVästerås hade inga större bekymmer med att besegra Vänersborg. Om inte Pertti Virtanen hade storspelat i Vänersborgsmålet hade siffrorna blivit större. Västerås gick upp till 2-0 genom 1-0 målet av forne Vänersborgsspelarn Mikael Olsson och han skulle göra fler mål. Det andra målet gjordes av Jonas Nilsson. Mikko Lukkarila reducerade för Vänersborg, men innan halvtidsvila hade Mikael Olsson och Jonas Nilsson slagit till var sin gång och halvtidssiffrorna var 4-1.

Vänersborg hade ett ypperligt tillfälle att reducera till 4-2 när Jocke Hedqvists straff fångades av suveräne Andreas Bergwall i VSK-målet. Andreas har alltså räddat två straffar skjutna de senaste två matcherna av inte mindre än David Karlsson i Villa och Jocke Hedqvist i Vänersborg.

Istället för reducering punkterade Tobias Holmberg matchen med 5-1 framspelad av Johan Esplund (75). Vänersborg kröp visserligen närmare genom mål av Joakim Hedqvist och tvåmålsskytten Mikko Lukkarila, men segern var ohotad och rättvis.

Bollnäs mini Tillberga LBollnäs och Tillberga spelade 6-4 där Bollnäs var i ledningen hela matchen sedan matchens tvåmålsskyt Tobias Björklund gjorde 1-0 redan efter tre minuter. 3-1 var siffrorna i halvtidsvila efter mål från Daniel Berlin och Samuli Helavuori innan Anders Östling reducerade för Tillberga (27). Andreas Westh ökade på Bollnäs tidigt i andra halvlek på en hörna till 4-1. Bollnäsledningen krympte då och då när Tillberg reducerade, men bortalaget var aldrig närmare än tvåmålsunderläge. Pär Törnberg gjorde Bollnäs sjätte mål, medan Tillbergas övriga mål gjordes av Jens Blixt, Tobias Eriksson och Pekka Rintala. Tillberga var inte nöjda domarinsatsen.