Elitserien: Kungälv fortsatt obesegrade

LindbergKungälvSMLjusdal LKungälv vann över Ljusdal i lördagens enda elitseriematch. Matchen som spelades i Ale Arena i stället för IFKs hemmarena Skarpe Nord. Kungälv som dominerade första halvlek vann med 5-1 efter 3-0 i halvtid. Ljusdal började piggare i andra halvlek anförda av främst Kalle Mårtensson och Oskar Jonsson samt Daniel Skarps som gjorde debut för sin nya klubb efter två års uppehåll.

Det var Kungälvs nyförvärvade skarpskytt Lukas Persson som spräckte målnollan i matchen på hörna efter knappa halvtimmens spel. Axel Ekholm som gjorde comeback efter skada ökade på till 2-0 strax senare kom även 3-0 på hörna genom Viktor Wareborn (36).

Ljusdals inledning av andra halvlek var piggare. De gulgröna ville få en straff i början av andra halvlek, men fick inte medhåll av domaren. Strax senare blev Kalle Mårtensson utvisad och det utnyttjade Kungälv och ökade på till 4-0. Lukas Persson ökade på Kungälvs ledning till 5-0 innan Kalle Mårtensson fick göra ett reduceringsmål för Ljusdal (87). Ljusdal skapade sju hörnor utan att få bollen i mål.