Elitserien: Vetlanda kryssar vidare

Det blev spräckta nollor i segerkolumnen för Sirius och Villa Lidköping i kväll. Ljusdal, Vänersborg och Vetlanda får vänta ytterligare på säsongens första serieseger. Vetlanda är dock fortsatt obesegrade efter fyra raka oavgjorda matcher. Har det hänt tidigare i Elitserien tro?

Vetlanda L Edsbyn sm Vetlanda – Edsbyn 6-6 Jonas Edling tillbaka i Edsbyn och gjorde mål direkt efter skadan. Det blev alltså fjärde raka oavgjorda resultatet för Vetlanda som har lockat fler publik än fjolåret så här långt. VBK-tränaren Tommy Österberg var nöjd med resultatet men:  – Vi är glada för en pinne idag. Edsbyn var det bättre laget. Publikvänlig med många mål men vi är offensiva. Idag är vi inte nöjda för prestation utan moralen att hämta upp 0-2 och kvittera i 90:e minuten.
Simon Jansson i Edsbyn tyckte halvtidsresultatet speglade matchbilden, men:
– Vi var nöjda med 4-4 i paus men i andra har vi i princip allt men får inte in bollen på lägena, så 6-6 kändes mer orättvist sett till andra halvlek och till hela matchen.

Vänersborg L Broberg LVänersborg – Broberg 3-5 – Martin Söderberg fyra målsskytt för Broberg.  Vänersborg som har haft långt speluppehåll på 11 dagar såg inte ut att ha lidit av det enligt Brobergtränaren Svenne Olsson:
– Nej jag tyckte Vänersborg såg riktigt starka ut, men vi lyckas stå emot och är starka trots ingen toppinsats över 90 minuter… Ja jättenöjda att lyckas vinna mot ett bra Vänersborg på bortaplan!
Jocke Hedqvist i Vänersborg tycktes inte helt nedslagen efter förlusten mot tabellfyran:
– Tycker faktiskt vi gjorde mycket bra ikväll och vi borde gjort mål på våra lägen.. Då hade det sett annorlunda ut, Broberg var effektivare än oss å då vinner man så enkelt är det.

Kalix L Sirius sm Kalix – Sirius 1-2 – Andra raka förlusten för norrlaget som  brände straff i slutminuterna. Erik Olofsson kvitterade Sirius ledningsmål gjort av Jakob Jenefeldt. Sirius tog sin första seger för säsongen där Jimmy Lindgren svarade för segermålet 1-2. Två viktiga poäng mot svårspelade Kalix på bortaplan i en målsnål match där andra halvlek slutade 0-0.
– En väldigt tight match, defensivt match rakt igenom där vi vinner på en effektivare offensiv, vi gör en riktigt bra andra halvlek och stänger ytor oerhört snabbt, beskrev Ilja Grachev matchen. –  Sen så missar Kalix en straff i slutminuterna och ger oss tändvätska!
Kalix ligger kvar på den övre halvan i tabellen som femma med sex poäng. Sirius ingår nu i det fem lag stora sällskapet med fyra poäng kring slutspelsstrecket.

Bollnäs mini Ljusdal L Bollnäs- Ljusdal 7-2 – Ett sjukdomsdrabbat Ljusdal mot ett formstarkt Bollnäs slutade som förväntat med seger för Giffarna. Två 19-åringar presenterade sig målprotokollet i kväll. Oskar Olsson gjorde två mål för Bollnäs och försvarsspelaren Erik Olsson som fick göra elitseriedebut som anfallare för Ljusdal gjorde mål direkt! Erik började spela för Ljusdal U20-lag under hösten och fick göra entré på isen för A-laget i kväll tillföljd av sjukdomarna för Daniel Rexin, Johan Berglund, Daniel Skarps och Filip Skoglund. Efter 3-1 i halvtid inledde Bollnäs bättre med både rakare och snabbare spel. Det gav också resultat till 6-1 på de inledande 15 minuterna. Daniel Berlin fick öka på sin målskörd för sin nya klubb Bollnäs med två nya mål i kväll. Bollnäs klättrar i tabellen och är nu tvåa före Västerås med en match mindre spelad.

SAIK S liten KungälvSMSandviken – Kungälv 13-5 – Erik Pettersson 5 mål för SAIK som återtog serieledningen från Västerås SK. Ingen överraskande seger för hemmalaget. Hur bra är SAIK i år? – Sandviken AIK är fruktansvärt duktiga! Dom är mina guldfavoriter i alla fall. Idag var dom både en två och tre klasser bättre än oss, tyckte IFK Kungälvs Mathias Johansson efter matchen.

VillaSM Tillberga LVilla Lidköping – Tillberga 15-3 – Villas första seger 5 mål av David Karlsson. Inledningsvis skapade Tillberga riktigt piggt och skapade lägen för ledningsmål. Slarvigt spel inledningsvis från Villas sida innan Daniel Andersson tog tag i spelet. Jesper Eriksson och Petter Björling var också pigga i hemmalaget. Tillberga har vissa kvalitéer offensivt, men försvarspelet övertygade inte i kväll. Villatränaren Johan Sixtensson fick spräcka ny som elitserietränare.  Grattis, skönt att få spräcka den nollan? – Tack, tack! Jodå det är alltid skönt och vinna! Välbehövligt för våra skallar och kul att få ge publiken lite valuta!
Villa har nu klättrar upp från elfte plats till slutspelsplats och ligger sexa i tabellen.