Elitserien:

Hammarby sm Ljusdal LHammarby slog Sirius som följde upp segern senast mot Tillberg med ytterligare en bra match.

– Tycker vi blir lite för små i ett antal situationer, men spelar stundtals väldigt bra bandy! De får lite för enkla mål som avgör matchbilden, ansåg Ilja Grachev i Sirius.

Ulf Einarsson gav Hammarby ledningen efter retur från en bra Gustav Holmgren. Hammarby ökade efter solomål av Jesper Jonsson i numerärt överläge. Sirius höll dock sig kvar i matchen när Patrik Eidnert hittad unge David Thorén som rundade Patrik Hedberg i Hammarbymålvakten till 2-1 (23). Hammarby fick återigen en tvåmålsledning när Anders Persson fick en hörna till 3-1 (30).
Mattias Hammarström reducerade för Sirius precis för halvtid framspelade av Joel Wigren.  Hammarby ökade på ledningen på en hörna i 54:e matchminuten en hörna som Stefan Erixon gjorde mål på.  Hammarby ökade på i slutet av matchen med mål genom Robin Sundin (84) och Markus Kuompoja (92).

Ljusdal LBroberg L Broberg ledde med 1-2 i halvtid och dominerade första halvlek. En ledning som kunde ha varit större. I andra halvlek kvitterade Ljusdal genom Johan Jansson Hydling på en hörna. Broberg återtog ledningen när Adam Wijk åkte igenom Ljusdal och slog in bollen framför mål som Jonas Engström fick in i mål. Broberg återtog ledningen rättvist i 68:e matchminuten genom Martin Söderberg. Ljusdal kom dock igen när Daniel Skarps gjorde sitt första mål i Ljusdalströjan vilket betydde 3-3 i samband med en hörna (66). Ljusdal skulle dock få jaga vidare efter en kvittering. Martin Söderberg återgav Broberg en välförtjänt ledningen omgående (68). Ljusdal skulle för första gången denna säsongen vinna en poäng i slutet av en hemmamatch. Efter de tre första hemmamatcherna med snöpliga slut för de gulgröna lyckades man denna gången vinna en poäng när Daniel Rexin för andra gången slog till med sitt andra mål för dagen efter magnifikt förarbete av Kalle Mårtensson. Broberg dominerade matchen. Det hängde i luften att Ljusdal skulle få någon form av retroaktiv poäng för tidigare snöpliga matchslut.

VillaSM Vänersborg LVilla Lidköping och IFK Vänersborg delade på poängen i västgötaderbyt efter en sen kvittering i slutminuterna. Slarv i Villalaget gav Vänersborg tre mål samtidigt som Jakob Säleby kanske borde tagit Vänersborgsledningsmål. Vänersborg dominerade annars andra delen av första halvlek och hade fler lägen att öka på ledningen i andra. Christoffer Fagerström dominerar i Vänersborg. Jesper Eriksson bra i Villa var lite av otursgubbe. Djärv passning under en bra Villaperiod gav Vänersborg omställningsläge där Emil Viklund kunde spela fram Henrik Eriksson. Jesper Eriksson hade ett skott i trävirket för Villa. Trots tre man på utvisningsbänken i slutminuterna kunde Villa kom igen och med fulltaligt lag kvitterade Villa till 5-5 genom liberon Martin Andreasson som kom direkt in från utvisningsbänken.

Joakim Hedqvist i Vänersborg var inte helt nöjd med poängtapp: – Jo var väldigt bra i första och siffrorna var i underkant i paus. Idag så gav vi villa en poäng .. Tycker vi var klart det bättre laget. Idag borde vi ha vunnit med ett par bollar.

Vetlanda – Kalix 6-4 (3-4) >>
Edsbyn – Bollnäs 3-1 (2-0) >>