Elitserien: Kungälvs andra raka seger!

IMG_0221KungälvSMVillaSMKungälv –
Villa Lidk 3-2 (0-0)

IFK Kungälv tog på onsdagskvällen sin andra raka seger och det i det västsvenskaderbyt mot Villa Lidköping. Det var två lag som prioriterade sin defensiv i första halvlek och ställningen var också 0-0. Trots få målchanser var det ett intressant ställningskrig mellan två lag vars formkurva står och väger – upp eller ner!

Villa inledde andra halvlek med högre energi och intensitet med betydligt högre press på Kungälv som var märkbart stressade. Villa tog också ledningen när Jesper Eriksson hittade Daniel Andersson med en snygg framspelning som betydde 0-1 efter 51 minuter. Pressen fortsatte, men kom av sig något efter att Mathias Johansson i samarbete med Axel Ekholm tog sig igenom Villapressen med en resultatlöshörna som följd.

Kungälv lyckades därefter med finurligt och enkelt spel ta sig igenom det högt pressande Villa några gånger när koncentrationen i presesen kom av sig något vilket gav luckor på mittplan i ett för ”långt Villa”.  Kvitteringen kom på en hörna där Villa protesterade tydligt mot att Kungälvs spelaren var sist på bollen innan den for över kortlinjen. Mikael Lindberg målskytt.

Simon Artig som fick lämna Villa Lidköping inför säsongen gav IFK Kungälv ledningen med ett distinkt långskott i 71:a matchminuten. Bara ett par minuter senare var det dags för Kungälv att ta ledningen med 1-3 på en hörna genom Fredrik Johansson.

Med en kvart kvar att spela tog Villa Lidköping time-out. Energin i Villaspelet intensifierades betydligt och man fick ordning på spelet och framförallt farten och delaktigheten i spelet.  Det var svårt att ta sig igenom det samlade Kungälvslaget och gav hemmalaget fina kontringsmöjligheter.

3-2 reducering kom i den 82:a matchminuten. Målet kom på en hörna med Jesper Bryngelsson som målskytt. Daniel Andersson och Jesper Bryngelsson hade ett par farlig skott som gick strax utanför.

Det blev seger för Mathias Johanssons Kungälv som kommenterade matchen så här:
– Det är en jämn match där vi får in två jävligt viktiga bollar, sen efter reduceringen trycker dom på ganska bra, men då får vi många lägen för fyran men lyckas inte döda matchen. Vi reder ändå ut deras press riktigt bra! Skön å viktig seger för oss!

Villa kom till spel utan skadade Martin Johansson, Mattias Johansson och sjuke David Karlsson.