Elitserien: Villa på spåret igen!

Sandviken, Västerås och Edsbyn ångar på med segrar i topp. Hammarbys förlustfria svit fortsätter efter oavgjort mot Vetlanda som ännu en gång spelar oavgjort. Vänersborg och Villa vann viktiga matcher kring slutspelsstrecket.

VillaSMBroberg LVilla Lidköping – Broberg Söderhamn 9-5
Ett laddat Villa tryckte gasen i bott från start och tillskillnad från tidigare resulterade det i mål. 2-0 efter bara sju minuters spel. Det ”gamla” Villa var tillbaka. Brobergtränaren Svenne Olsson tyckte Villa var rätt bra ikväll och så stundtals även vi, men just nu studsar det lite emot och vi bjuder på några enkla mål.

Brobergs försvarsspel var stundtals lite virrig, men det förtar inte Villas seger och spel. Ett energifyllt Villa med högre delaktighet från fler spelare tillskillnad från tidigare matcher. Mattias Johansson tillbaka efter skada började matchen bra, Jesper Eriksson hade mycket speltid och var Villas bästa spelare. David Karlsson, Tim Persson och Jesper Bryngelsson var vassa framåt och Lars Fall återkomst efter skada har gjort gott. Lars Fall svarade utöver sitt mål även för flera geniala passningar. Tätt försvarsspel i Villa som dock sjönk ner väl långt emellanåt. Broberg fick ostört fick ta avslut på distans med mål som följd vid flera tillfällen. Broberg var effektiva framåt och utöver ett skott i stolpen så hade man inte så mycket mer utöver målen. Villas segersiffror hade kunnat bli ännu större då bland annat Daniel Andersson hade några riktigt fina frilägen att öka på ledningen, men bollen studsade inte riktigt hans väg i kväll heller. Daniels mål i matchen var desto viktigare och var ett riktigt viljemål. Målet betydde 5-3 och kom alldeles före halvtidsvila.

Vänersborg LKungälvSMIFK Vänersborg – IFK Kungälv 9-5 (3-2)
Vänersborg vann det västsvenska hemmaderbyt mot Kungälv. Vänersborg har två perioder i matchen där man gör tre mål på kort tid! I den första halvleken går Vänersborg från 0-0 till 3-0 på tre minuter. Samtliga mål kommer på fasta situationer. Två hörnmål och en straff och målskytt är förstås Jocke Hedqvist tre gånger om!

IFK Kungälv reducerar till 3-2 strax före halvtid. Ett viktigt 4-2-mål i början av andra för Vänersborg genom Christoffer Fagerström inledde en bra period för Vänersborg även om målen dröjer. Hemmalaget punkterar matchen med tre mål inom loppet av tiominuter till ledning 7-2 när 20 minuter återstod.

Mathias Johansson i Kungälv:
–  Vi ger bort alldeles för mycket bollar. Då blir det svårt att vinna matcher!

Jocke Hedqvist höll med om att det var en stabil seger och var nöjd med lagets spel:
– Ja vi spelade bra första tretti i båda halvlekarna och det räckte!

SAIK S litenSirius smSandvikens AIK – Sirius 4-2 (2-0)

Sirius formkurva pekar fortsatt uppåt. Det blev visserligen bortaförlust mot suveränerna SAIK 4-2, men är förstås en rejäl förbättring jämfört med 0-12 i fjol i Göranssons Arena. Sirius jobbar till sig 2-2 i andra halvlek och skapar fler hörnor än SAIK.

– Vi spelar med hjärta, och tror på våran offensiv spm defensiv, då kan vi störa vilket lag som helst i serien, kommenterade Sirius Ilja Grachev efter matchen.

Ljusdal LEdsbyn smLjusdal – Edsbyn 1-4 (0-2)
 – Nej idag är vi inte särskilt nöjda. Kommer inte upp på den nivå vi varit I tidigare hemmamatcher, menade Kalle Mårtensson i Ljusdal efter 1-4-förlusten mot Edsbyn.
Simon Jansson i Edsbyn:
– Mycket stabil match, vi äger matchen! Hade fler lägen och hade vi suttit dom hade de runnit iväg…

Vetlanda LHammarby smVetlanda – Hammarby 4-4 (3-3)
Vetlanda och Hammarby växlades om att vara i ledningen i matchen. Målsnålt i andra halvlek efter 3-3 i halvtid. Stefan Erixon gav Hammarby ledningen på hörna och det var Vetlanda genom Andreas Lysell som gjorde matchens sista mål när tio minuter återstod.
Tommy Österberg tränare i Vetlanda tyckte de gulsvarta var närmast segern: – Det var Bajen som lyckades ta med en poäng. Vi hade vassare chanser.

Västerås SKTillberga LVästerås SK – Tillberga 9-4 (4-2)
Västerås vann derbyt mot Tillberga som  riktigt kom in i matchen. 5-2 i halvtid blev 9-4 till slut.

– Ja härligt med seger i en sån här derbymatch, kommenterade tremålsskytten Ted Bergström som  var mer inblandad i spelet igår i avsaknaden av Johan Esplund, Oscar Gröhn och Patrik Sjöström. Det resulterade dessutom i fler mål från Teds klubba i gårdagens match.  För  det var ett tag sedan? – Ja det var det. Så det kändes skönt med lite islossning. Är ju så i det här laget, vi är väldigt många som vill och kan göra mål. Så vi sprider ut målskyttet rätt bra tycker jag. Skönt att få en sån här match ibland, sen får dom givetvis gärna komma oftare. Så det var en riktigt rolig match, konstaterade Ted och lägger till: – Sedan är det alltid roligt med hela och täta matcher. Härnäst väntar IFK Kungälv på onsdag för Västerås som klättrar upp på andra plats tätt följd av Edsbyn och Hammarby.