Kvartett jagar Hammarby

Villa knockades på uppvärmningen

Det blev ingen bra match för Villa ikvällens borta drabbning mot Västerås SK. Villas liberoklippa Martin Johansson kolliderade före matchstraff med landslagstjärnan Johan Andersson. Martin Johansson fick hjärnskakning och kunde inte spela och Johan Andersson tvingades sy med tolv stygn. Martin kom inte till spel och det gav avtryck i Villasförsvarsagerande. Inte mindre än nio baklänges mål. Jonas Nilsson svarade inte för mindre än sex mål varav ett på hörna. Johan Andersson kom till spel och var Villas bästa spelare. Villa hade en 4-2 ledning i första halvlek, men innan halvtidsvila var det Västerås som var i ledningen. Forne VSK spelaren Klas Nordström blev tvåmålsskyt för Villa, vilket även VSK-vetaren Michael Carlsson blev. Tobias Homberg, VSK, och Jesper Bryngelsson, Villa, fick tre poäng vardera med två passningar och ett mål.

Sandvikens AIK tog revansch

Christoffer Edlund hamnade utanför landslagstruppen till landskamspturningen i Ryssland, men ikväll tog han och sitt SAIK revansch. Själv svarade han för fyra poäng, varav två mål när Bollnäs besegrades med klara 8-2 (3-0) inför 1 800 åskådare. Daniel Eriksson och Mikhail Svechnikov blev också tvåmålsskyttar. Bollnäs har fortsatt svårt att hitta formen. Tillviss del hanlar det mycket om att Andreas Westh ska hinna i kapp efter sin skada. Per Hellmyrs gjorde ett mål och spelade fram till ett.

Boltic nära poäng mot Vetlanda

Boltic var nära att lugga Vetlanda på en pinne i kvällens match. Efter 2-2 i halvtid blev det uddamålsseger för Vetlanda med 5-6. Boltic missade två straffar, vilket man getvis inte har råd med i kampen om viktiga poäng för att klara nytt kontrakt. Ted Wiklund och Pål Hansen gjorde vardera två mål och ett assist för Boltic, vilket även Tomas Knutsson gjorde för Vetlanda. Johan Löfstedt blev också tvåmålsskytt för Vetlanda.

Iskallt Haparanda

Haparanda fortsatte sin förlustsvit och föll idag mot Broberg med 5-9. Det var riktigt kallt, -18 grader, och matchen spelades därför 3*20 minuter. Broberg var varmast i kläderna och tog ledningen med 2-0 efter en kvart där Joakim Hedqvist svarat för båda målen. Innan första pausen reducerade Igor Zolotarev. I andra perioden gick Broberg upp till 1-7 innan Antti Ekman reducerade till 2-7. Han gjorde avslutade målskyttet i matchen med sitt andra mål. I den tredje perioden så spelade lagen 2-2.
Joakim Hedqvist gjorde hela fyra mål och Jonas Engström 2 för Broberg.