Elitserien: Bollnäs kvar i topp!

Kalix L Bollnäs miniBollnäs vann det svåra bortamötet mot Kalix, men det var Kalix som inledde starkast.
Utdelningen kom på en hörna när Olov Englund satte en hörna.

Bollnäs replikerade fyra minuter senare på en hörna genom Ville Aaltonen och det var kvitterat. Liksom i annandagsderbyt mot Edsbyn så var det Daniel Berlin som visade vägen när Bollnäs tog ledningen efter en soloprestation.
Tre minuter därefter ökade Tobias Björklund på till 1-3 efter lite drygt en halvtimmes spel.

Kalix tog timeout och man fick stopp på Bollnäs målproduktion i en tät och jämn första halvlek.

Kalix reducerade i andra genom när Antti Ekman hittade Johan Sundquist, 2–3 (60). Kalix kom dock inte närmare utan Bollnäs kunde gå ifrån. Daniel Berlin ökade på till 2-4 framspelade av Per Hellmyrs (77).

Bollnäs får två man utvisade inom loppet av ett par minuter. Kalix utnyttjar inte möjligheten utan drar själva på sig två utvisningar för osportsligtuppträdande och våldsamt slag. Samuli Koivuniemi fastställer slutresultatet på en straff till 2–5 i 88:e matchminuten.

Ljusdal LKungälvSMLjusdal tog sin andra seger på söndagen när IFK Kungälv besegrades i 20 minusgrader. Matchen spelades 3*30 minuter och Daniel Rexin trivdes bäst och blev matchvinnare med tre mål. Ljusdals segersiffror skrevs till 4-2 efter 1-1 i halvtid.

En tung förlust för IFK Kungälv har haft det fortsatt krassligt med sjukdomar. – Ja men det är ingen fara med sjukdomarna. Jävligt tung förlust idag! Vi gör återigen en match där vi ger bort initiativet helt i onödan, ansåg Mathias Johansson i Kungälv efter matchen. Därmed tappade Kungälv viktiga poäng för i kampen att undvika kvalplats och dessutom haka slutspelslagen.

Skönseger för Ljusdal avslutade återigen matchen bra. – Ja det var skönt. Det har vi gjort, också skönt! Konstaterade Kalle Mårtensson som var Ljusdals andra målskytt med sitt 3-2-mål. Kalle kostade på sig att bränna en straff i 73:e matchminuten.
Ted Skoglund gav Kungälv ledningen och Anssi Hänninen gjorde Kungälvs andra mål, vilket betydde 2-2.