Elitserien: SAIK bröt förlustsviten – firar nyår i ledning!

19 Patrik Nilsson 3-1Edsbyn smSAIK S litenSandviken bröt sin förlustsvit på två matcher när Edsbyn besegrades med 4-2 i kväll. Patrik Nilsson tvåmålsskytt för SAIK som kan fira nyår som serieledare!

Det var tätt, lite grinigt och jämnt i kvällens enda elitseriematch mellan seriefyran Edsbyn och serieledande Sandvikens AIK. Anders Jakobsson, SAIKs coach, höll med. – Bra sammanfattning av matchen.
Även Edsbyns vassaste målskytt under säsongen Simon Jansson instämde.
– Ja som du säger så var de tätt och mesta dels jämt, men vi var för uddlösa i våran offensiv, tyvärr!

Edsbyn fick dock en drömstart när Simon Jansson gjorde 1-0 redan i den andra matchminuten. Sandvikens Patrik Nilsson kvitterade efter en halvtimmes spel och Erik Säfström gav SAIK ledningen alldeles före halvtidsvila efter en solokörning från egen planhalva.

Ett tidigt mål i andra halvlek genom Felix Pehrsson gav Edsbyn ny energi när han gjorde 2-2 (51). Linus Forslund återgav SAIK ledningen i andra halvlek (63). Var tredje Edsbynmål görs av Joel Edling, skrev vi inför matchen. I dag kom det ingen målgivande passning från Joel Edling och Edsbyn gjorde inte heller något tredje mål i matchen! Istället var det Patrik Nilsson gjorde matchens sista mål som betydde 4-2 på ett frislag.

– Tålamod var en nyckel ikväll mot Edsbyns konstanta tråkiga långbollande. Skönt att vinna igen det var ett tag sedan, analyserade Anders Jakobsson.

13 hörnor i matchen resulterade inte i något mål inför de 1 741 åskådarna i Svenska Fönster Arena. Sandviken befäster sin serieledning. Edsbyn är kvar på fjärde plats på samma poäng som serietvåan Västerås SK, trean Västerås samt tabellfemman Bollnäs. Nästa match för Edsbyn är Villa i Lidköping den 3 januari medan Sandviken tar emot Tillberga i Göransson Arena den 2 januari.