Elitserien: Hattrick på tiominuter – Vetlandas målskytte hackar

Villa Lidköping och Kalix såg ut att gå mot bortasegrar och fälla Västerås och Hammarby i kväll. De båda grönvita lagen reste sig dock och vann till slut. Broberg och Vänersborg vann sina matcher och tog viktiga poäng i kampen om en slutspelsplasts. Vetlanda är inne i tung period just nu med tre raka förluster och bara sju mål gjorda på de fyra sista matcherna!

81 Stefan Larsson BrobergBroberg LSirius smMartin Söderberg gjorde hattrick på 10 minuter när Broberg slog Sirius med 6-2. Det var besvärliga förutsättningar under första halvlek och ställningen var 1-1. Under en period på mindre en femton minuter gick Broberg upp till en 5-1-ledning!

Sirius fick klara sig utan febersjuka tränaren Thony Lindqvist i kväll. Robin Olsson fick priset som bästa spelare i Sirius. Ilja Grachev tillbaka efter några matchers frånvaro. – Regnet gjorde sitt, men vi bjuder ett par av målen och gör inte det vi har sagt, det blir avgörande.

I Broberg var Martin Söderberg matchvinnare med sina tre mål på tiominuter. Brobergstränare Svenne Olsson kommenterar segern: – Tycker vi spelar helt okej i första i spöregn och skall leda med 2-3 mål, men i andra blir isen bra och vi går ifrån rättvist till 6-2.

Viktig seger för Broberg som har fyra poäng till godo ovanför slutspelsstrecket.

VVetlanda LVänersborg Letlanda  – IFK Vänersborg 1-5 (0-3)
Vetlanda är inne i en tuffperiod där man äger mycket boll, men saknar målgörarandet.  Mikko Lukkarila tvåmålsskytt för IFK Vänersborg. Vänersborg klättrar förbi Villa Lidköping i tabellen och har nu ett försprång mot Vetlanda på tre poäng i kampen om en slutspelsplats.

Hammarby smKalix LHammarby – Kalix 8-5 (2-2)
Kalix såg ut att gå mot sin andra raka seger mot Hammarby. 2-2 i halvtid blev bortaledning med 2-4 efter att Olovsson och Christoffer Norin gjort mål för Kalix. När bara 25 minuter återstod ledde Kalix med 3-5 på Zinkensdam, men matchen slutade med Hammarbyseger 8-5. Robin Sundin spelade fram till två och gjorde själv ett av målen när Hammarby hämtade upp och avgjorde. Kalle Spjuth och Jesper Jonsson tvåmålsskyttar för Hammarby medan Kalix spred målskyttet på fem man. Antti Ekman blev bästa poängplockare i Kalix med ett mål och två målgivande passningar.

5 Joneby Västerås SKVästerås SKVillaSMVillasformkurva pekar uppåt men just nu är Västerås SK Sveriges bästa lag efter kvällens uppföljande seger efter storsegrar mot Bollnäs och Sandviken.

– Svårt att vara nöjd när man torskar, tycker vi är värda minst en poäng! Bergvall var grym och vinner matchen åt VSK! Men så är det,de gör fler mål än oss och vinner ju självklart då. Vi tar kliv i vårt spel och är på gång, kommenterade Johan Sixtensson Villatränaren efter matchen.

Ted Bergström gjorde ett viktigt hörnmål där matchen vände och spelade dessutom fram till matchens avslutande mål kommenterade matchen så här:
– Den stod och vägde länge och vi fick inte riktigt spelet att stämma i förts halvlek, så den glömmer vi gärna fort. Andra halvlek tycker jag vi får ordning på grejerna lite mer. Men en jämn match som vi vinner rättvist till slut.

Villa inledde matchen bäst och tog ledningen med 1-0 genom David Karlsson. Det vara bara det att domaren blåste straff i stället. Efter långa diskussioner där domaren tog ut fel spelare för fasthållning så brände David Karlsson straffen. David Karlsson tog revansch och gav Villa ledningen, men Magnus Joneby och Västerås SK kvitterade i 46:e matchminuten på en hörna. En målsnål men rolig bandymatch bjöds de knappa 2 000 åskådarna på i första halvlek. En Villaledning hade inte varit orättvist i halvtid.

Magnus Joneby återgav Västerås ledningen i andra halvlek (49), men Villa replikerade genom Johan Malmqvist (51) och när Daniel Anderssons 2-3 mål (57) gav det förstås självförtroende till Lidköpingslaget.

Västerås skulle dock komma tillbaka. Trots att hemmalget hade Johan Esplund på utvisningsbänken spelade Oscar Gröhn fram bollen till Tobias Holmberg som fick in den bakom David Borvall i villamålet. Västerås hade därefter en bra period som resulterade i två snabba mål inom loppet av ett par minuter. 4-3 genom Ted Bergström på hörna (75) och 5-3 genom Mikael Olsson (77). Villa tog time-out och lyckades vaska fram ett par riktigt bra lägen där Andreas Bergwall ”stod i vägen”. Villa kom ett litet steg närmare när David Karlsson reducerade till 5-4 på ett frislag (88), men i stället för kvittering var det Västerås genom Mikael Olsson som avslutade målskyttet i matchen.