Elitserien: Bra start för Sirius – Villa går aldrig räkna ut!

Villa Lidköping går aldrig att räkna ut. Trots 5-3-ledning för Edsbyn när matchuret stod på 90 minuter så lyckades Villa hämta in underläget till 5-5 på övertid inför storpublik.

VillaSMEdsbyn sm Edsbyn som trampade i gasen i bott inledningen av andra halvleks första tio minuter efter 5-3-ledning i halvtid. Därefter såg det ut som Edsbyns energi började tryta en aning. Edsbyn tog time-out i 67:e matchminuten och såg därefter åter ut att ha  kontroll på matchen. Det var inte många av de 4 002 åskådarna i Lidköping som trodde på vändning när Daniel Andersson fick sätta sig på botbänken i den 75:e matchminuten ett numerärt överläge där Edsbyn hade full kontroll på händelserna på plan. Men när Daniel Andersson kom tillbaka tog Villa en time-out omgående. Edsbyn satte Daniel Liw att punktmarkera Daniel Andersson, men på bara ett par minuter fick både Jonas Edling och Daniel Liw sätta sig på utvisningsbänken. Då satt redan Hans Andersson där. Med tre mans numerärt överläge kunde Villa skapa rejält tryck på Edsbyn. Tim Persson reducerade till 5-4 (92). När så även Daniel Välitalo fick sätta sig på utvisningsbänken (94) blev Edsbyns missnöje stort på domartrion. Villa fick en chans till som David Karlsson satte. Det var rejält upprört i Edsbynlägret i slutet och efter matchen.

Edsbyn var totalt sett det bättre laget och såg ut att ha kontroll på matchen och ha segern i en ask.
– Ja precis så är de, i andra fram till 90 minuten har vi full kontroll, dom hade långt till mål och vi hade bollen! sen börjar domarna ta utvisningar. Helt horribelt tycker vi! Vi blir ju rånade på vinsten, kommenterade Simon Jansson efter matchen. Man känner sig så hjälplös, de blir svårt att försvara sig sista fyra minuterna med tre man på bänken.
Bortsett från slutet. Hur står sig denna matchen jämfört andra matcher i säsongen? Tycker ni såg bra och kompletta i dag. – Ja idag spelar vi helt okej, bättre ön senaste matcherna så det känns riktigt bra, Simon Jansson igen.

Edsbyn inleder matchen riktigt bra. Förutom att Daniel Liw ger Edsbyn ledningen på egen hand med ett kanonskott bakom David Borvall i Villamålet som hinner Edsbyn skaffa ytterligare några riktigt bra chanser redan efter några minuter. Villa skapar dock chanser framåt. Villa kvitterar till 1-1 genom Jesper Eriksson som tillsammans med Daniel Andersson och Martin Johansson är de tongivande spelarna i hemmalaget. Edsbyn som dock dominerar spelmässigt. Edsbynlaget såg komplett ut dessutom med bra passningsspel. Flera av Edsbyns mål var riktigt bandygodis. Villa såg ut att sakna Lars Fall. Villa har dock minst lika många målchanser totalt sett, med bl a ribbträff.

Johan Sixtensson, tränare i Villa kommenterade matchen så här: – Starkt att tillslut nypa en poäng men för dåligt av oss att inte spela bättre och smartare i första. Edsbyn var väldigt bra i första medans vi tappar för mycket boll och har för lite bollägande! Vi jagade chanser istället för att spela och vänta in dem! Men som sagt, stark pinne!

Sirius sm Ljusdal LSirius inledde året med storseger mot Ljusdal. Matchen slutade hela 8-2 till Sirius och laget som hade ett par tunga matcher mellan jul och nyår men fick alltså en riktigt bra start på 2015.
Sirius Ilja Grachev var nöjd efter matchen: – Jag tycker vi spelar med en enorm delaktighet rakt igenom hela första halvleken! Och en enorm trygghet med bollen…sen blev det ju proppen ur i andra.

Mattias Hammarström tremålsskytt och Robin Olsson gjorde två mål för Sirius. En viktig seger för Sirius gentemot Ljusdal. Ljusdal har nu sex poäng upp till nionde plats vilket liksom tiondeplatsen innebär ett säkrat elitseriekontrakt utan kval. Vetlanda, Kalix, Kungälv och Sirius ser just nu ut att göra upp om de placeringarna. Även om de säkert siktar på att nå slutspel.