Kungälv mot slutspel?

IFK Kungälv hade fram till i måndags ett mycket tätt matchprogram och trots det lyckades man så när få med sig en pinne mot Sirius på Studenternas. I kväll ställs årets överraskningslag IFK Kungälv mot seritevåan Västerås SK. Det ser ut att bli bästa förutsättningar med riktigt bandyväder i kväll med 5 köldgrader.

Sirius åker upp till Haparanda två lag som har gått lite sämre än väntat. Sirius har haft skadeproblem och Haparandas försvarsspel har inte stämt. Det blir kallt i kväll 15 minudgrader. Marko Herajärvi och Johannes Koivisto är tillbaka i Haparanda efter skador. Axelskadade Joachim Boivie och ljumskskadade Niklas Hellqvist saknas i Sirius. Christian Mickelsson är ett osäkert kort.

Bottengänget IFK Vänersborg känns betydligt bättre än vad tabellen skvallrar om. I kväll kommer väl knappast några poäng när man möter Edsbyn.

Tillberga har gått rejäl kräftgång. Några skador och avstängningar har påverkat, men det är inte hela sanningen. I kväll möter man Bollnäs och ska Tillberga blanda sig i slutseplsstriden så är detta en oerhört viktig match för Tillberga. Samtidigt så får inte Bollnäs tappa poäng, för då börjar slutspelsplatsen hotas för fjolårets finallag.

Elitserien
19:00 HaparandaTornio – IK Sirius
19:00 Tillberga Bandy – Bollnäs GIF
19:00 IFK Kungälv – Västerås SK
20:00 IFK Vänersborg – Edsbyns IF

Viktiga matcher i den förmodade kampen om nytt kontrakt. Otterbäcken och Nässjö möts. otterbäcken tog överraskande poäng mot Jönköping sist, så kvällens möte blir extra intressant.
Mosserud har inte tagit någon poäng på årets inledande tre matcher. LAIK har vunnit en och åkt på storstryk senast mot GAIS. LAIK får ses som knapp favorit.

Allsvenskan – Södra
19:00 Otterbäckens BK – Nässjö IF
19:00 Mosseruds GF Bandy – Lidköpings AIK

Läs också