Elitserien: Broberg skrällde mot Västerås

Västerås SKBroberg LMartin Söderberg gjorde tre mål på femminuter och målen innebar att Broberg gick från 3-3 till seger med 6-3 i söndagens bortamöte mot Västerås SK.

Broberg tog ledningen genom Jonas Engström. Jonas Nilsson kvitterade några minuter senare för Västerås, men Broberg var hetare denna eftermiddag. Stefan Larsson och Jonas Nygren gav Broberg en tvåmålsledning när 24 minuter var spelat av första halvlek.

Västerås tog en timeout för att försöka få ordning på spelet. Det gav effekt Jonas Nilsson kvitterade till  2-3 och Oscar Gröhn kvitterade precis före halvtidsvila. 3-3 i halvtid och resultatet stod sig ända till den 82:a matchminuten då Martin Söderbergs mål började trilla in.

Svenne Olsson tränare i Broberg var förstås nöjd efter matchen: – Ja jättenöjda med vår match framför allt vår offensiv i första och defensiv i hela. Ett stort steg fram för oss äntligen på bra is!

Det var en tung dag för Västerås som fick se sig besegrade på hemmaplan för andra gången i denna elitseriesäsong. Vad hände med VSK i dag?
– Soppatorsk. Kändes som att allt gick emot idag. Vi kommer inte upp i nivå och får ingen energi av det vi gör, kommenterade Ted Bergström.
Vad gör Broberg i dag?
– Ja dom spelar sarg ut och helplansrensningar. Spelar ju på våra misstag och vill ställa om på oss och det gör dom bra. Men vi har ju definitivt lägen till att avgöra matchen tidigare. Bara ta nya tag nu på onsdag.