Skrällarnas kväll!

Inför kvällens matcher så hade vi frågan om IFK Kungälv når slutspel. Chanserna ökade betydligt efter dagens vinst mot Västerås SK. Det blev inte alls den svängdörrs bandy som det var i onsdags när Västerås SK spelade mot Villa i onsdags. Istället blev det tätt och uddamålsseger med 3-2. Segermålet kom när 15 minuter återstod så det fanns gott om tid att kvittera för Västerås SK. Mikael Lindberg blev matchvinnare genom att först göra två mål och därefter spela fram Daniel Gratjov till 3-2 målet. Andreas Elmsiöö och Oskar Robertsson gjorde VSKs mål inför 750 åskådare på Skarpe Nord med sju köldgrader. Noterbart var att det var 15 hörnor, men ingen hamnade innanför målramen.

Tabellen

I och med Bollnässeger så anslöt sig Bollnäs till 10 poängskvartetten, som nu således blev en kvintett på tiopoäng. Edsbyn föll och passerades av Villa som nu är på tredje plats. IFK Kungälv är i och med segern på niondeplats och är blott två poäng efter kvintetten på 2-6:e plats. Broberg och Vetlanda har åtta poäng. Noterbart är att Sirius på nionde plats bara är fyra poäng efter serieledarna Hammarby. IFK Vänersborg lämnade över bottenplaceringen till Boltic och passerade även Haparanda.

I morgon spelar Hammarby mot Vetlanda och Sandviken mot Boltic. 

En större skräll var det att IFK Vänersborg tog sin första seger och att den kom mot Edsbyn. Inför matchen skrev Bandyworld att IFK Vänersborg är bättre än tabellen skvallrar om. Vi trodde dock att en seger mot Edsbyn var övermäktigt Vänersborg. IFK Vänersborg avgjorde på straff och det skedde på övertid som Viktor Weiselius skjöt in. Jonas Edling inledde målskyttet i femte matchminuten, men IFK Vänersborg kvitterade till 1-1 genom Sebastian Loheden. Jonas Edling återgav ledningen för Edsbyn på hörna i andra halvlek (75). Alexander Mayborn kvitterade till 2-2 (80).

Sirius mötte Haparanda borta ikväll. Två lag som har gått lite sämre än väntat. Båda lagen har haft skadeproblem. Marko Herajärvi och Johannes Koivisto var tillbaka i Haparanda efter skador. Axelskadade Joachim Boivie och ljumskskadade Niklas Hellqvist saknades i Sirius. Christian Mickelsson spelade för Sirius och gjorde två mål. Det var Kalle Spjuth som gav Sirius ledningen. Junioren Tuomas Mokko kvitterade (9). Tomas Johanssn gav Sirius ledningen efter passning från Andreas Eskhult (14). Andreas gav också Sirius ledningen till 2-3 efter det att Pekka Hiltunen kvitterat för Haparanda på straff. Båda dessa målen kom i 30:e matchminuten. Ställningen var 2-3 till Sirius i halvtid. Christian Mickelsson ökade på Sirius ledning till 2-4 och då trodde nog de flesta att Sirius skulle hålla i från Haparanda och vinna matchen. Pekka Hiltunen reducerade då till 3-4 (54) och spelade fram till Peter Stock som kunde kvittera till 4-4 (58). Christian Mickelsson gav åter Sirius ledningen i 74:e matchminuten, men Haparandajunioren Tuomas Mukko kunde kvittera på övertid till 5-5 efter att Mikko Rytkönen spelad fram bollen. En mycket viktig poäng för Haparanda och en mycket negativ trend ser ut att vara bruten.

Tillberga hade inför kvällens match hemma mot Bollnäs gått rejäl kräftgång. Några skador och avstängningar har påverkat, men det är inte hela sanningen. I kväll mötte man Bollnäs och det var viktiga poäng som stod på spel i kampen om en slutspelsplats. Även för fjolårets SM-finallag Bollnäs. Bollnäs var i ledningen från start och nästa i hela matchen. Som störst var ledningen 6-3 till Bollnäs alldeles för halvtidsvila. Viktor Rydberg kunde dock reducera till 6-4, vilket gav Tillberga ett visst hopp om att komma tillbaka i matchen. Anders Östling och Johan Kruse gjorde varsitt mål i inledningen på andra halvlek och så var det plötsligt utjämnat. Det blev Bollnäs seger efter det att Anders Spinnars gjorde 6-7.

Läs också