Finspång slog Kalix

Finspångs AIK vann helgens toppmatch i den norra allsvenskan mot obesgerade Kalix. Kalix vann gårdagens bortamöte mot exeliterielaget Katrineholm som fortsätter att gå rejäl kräftgång. Kalix vann då med klara 7-1 (1-1). Efter en helt jämn första halvlek så kom Kalix 2-1-ledning direkt i den andra genom John Sundqvist. När matchens enda tvåmålsskytt gjorde 4-1 till Kalix punkterades matchen.
7-1 (3-1)blev även Örebros seger borta mot Gustavsberg. Örebros lagkapten blev tre målsskytt för Örebro som hakar på i toppen av den norra grupen.
Falu BS vann derbymatchen mot Borlänge St Tuna med 7-2 (3-1). Det blev en lyckad match för Michael Jernberg som lånats av Edsbyn. Michael gjorde två mål. Linus Barklund blev tremålsskytt.
Köping vann mot IFK Rättvik med 6-3 (1-1). David Eriksson blev tremålsskytt för Köping. Alexander Zackrisson gjorde samtliga tre mål för Rättvik varav två slogs in på straff. Köping missade en straff i inledningen av andra halvlek.
550 personer sog Ljusdal vinna hemma mot Västanfors. Det blev klara 6-1 (4-0) där Kalle Mårtensson blev tremålsskytt.
Dagens enda allsvenskamatch vann således Finspångs AIK mot Kalix. Tobias Wallberg blev segerskytt när knappa kvarten återstod utav matchen. Det var annars Kalix som var i ledningen större delen av matchen. Hade 2-1 och 3-2 ledning i andra. Vändningen kom efter att Kalix gjorde 3-2. Då tog Kalix en time-out. Direkt där på kvitterade Martine stråhle 3-3 och därefter kom segermålet.

Södra Allsvenskan

Omgångens största publik var i Motala. Där nära 700 såg Motala och Tranås dela på poängen. Tranås hade en 4-3 ledning strax före fulltid med Eric Ågren kvitterade för IFK Motala när sex minuter återstod av matchen. William Sjöberg blev tremålsskytt för Tranås.
Det västsvenska derbyt mellan GAIS och Gripen lockade 650 personer och det blev även där oavgjort. GAIS förde spelet medan Gripen tätade bakåt och fick en omställningar. GAIS hade 2-0 efter 24 minuter, men Gripen kvitterade i halvtid och Mathias Nilsson kunde ge Gripen ledningen. Tobias Backman kunde göra 3-3 för GAIS. Lokal-TVSurte vann stort mot Jönköping 13-2. Johan Grahn gjorde fyra mål och Erik Olovsson tre mål för Surte. och Blåsut vann med knappa 3-1 mot Åtvidaberg. Där vars tälllningen 1-2 när tio minuter. Tobias Källqvist 3-1 mål kom när ett par minuter återstod av mathcen. Det var Tobias andra mål i matchen.