Elitserien: David Karlsson sjumålsskytt! Uppd

10 David Karlsson

Tillberga LKalix LTillberga var ytterst nära att ta sin första seger för säsongen. Johan Sundqvist räddade en poäng till Kalix minuten för slutsginalen och förstörde Tillbergas förhoppningar.

En viktig poäng tappad för Kalix i kampen om att slippa kvala sig kvar till Eltiserien, men som matchen gestaltade sig så var det en vunnen poäng för norrländska bandylaget.
– Jo det satt verkligen hårt åt, vi kom inte upp på nivå idag samtidigt som Tillberga gör bra saker dom också, tyckte Christoffer Norin målskytt i Kalix.

Tillberga hade 2-0-ledning inför sista kvarten men tappade initiativet.  – Ja vi blir lite passiva samtidigt som Kalix sätter allt på ett kort…  Men att vi inte avgör matchen redan i första är bara för dåligt, kommenterade Jesper Nywertz i Tillberga.

VillaSMLjusdal LVilla Lidköping hade inga svårigheter att besegra Ljusdal. Det var spel mot ett mål från start och Ljusdal tog time-out redan efter 7 minuter och 31 sekunder!
Ställningen var hela 9-2 i halvtid och andra halvlek blev en avslagen historia.

David Karlsson gjorde hela sju mål för Villa Lidköping som nu har fem poäng till god på Vetlanda nedanför slutspelsstrecket. Landskamper gäller för Daniel Andersson som svarade för två mål och fem målgivande passningar. Filip Florén och Christian Älvegran gäller JEM i Vetlanda och för Filip Ljus i Ljusdal gäller P17-VM i Finland. Kalle Mårtensson gjorde samtliga mål för Ljusdal.

Johan Sixtensson tränare i Villa var förstås nöjd efter matchen:
–  Ja vinner man med 13-3 är man nöjd. Andra halvlek blev lite seg men 9-2 i paus,då blir det lätt så. Många fina mål och kul spel i första.

Hur många ytterligare poäng som Villa behöver låter Johan vara osagt och om Villa fortsatt hoppas på topp fyra svarar han:
– Topp fyra blir för svårt. Vi ska till slutspel och få med oss en bra platå att stå på, placeringen är inte så viktig nu när topp 4 gått.

SAIK S litenVetlanda LVetlanda föll borta mot Sandvikens AIK. Stålmännen vann med 5-2 efter 2-0 i halvtid. Patrik Nilsson blev tremålsskytt. Vetlanda lyckades inte följa upp skrällen hemma mot Bollnäs i bortamötet mot Sandvikens AIK. Vetlanda saknade Joakim Andersson som förbundskapten Jonas Claesson nämnt som årets utropstecken i årets elitserie. Joakim stukade foten på uppvärmningen till träning i helgen – på en isfläck.

– Vi får inget riktigt flyt i offen men skapar ett par farliga lägen där Abbe gör bra räddningar dom har ju mycket boll men vi försvarar oss bra, kommenterade Vetlandas Jesper Hvornum efter matchen. Jesper har förflutet i Sandviken.

Anders Jakobsson kommenterade matchen så här:
– En ganska seg tillställning med ett väldigt defensivt VBK och en väldigt bra Skorven(Jonas Persson) i mål gjorde att vi inte gick ifrån tidigare. Väldigt mycket bollinnehav och tryck från vår sida och farliga kontringar från VBK. Abbe Bodin gör bra räddningar på deras kontringar

Matchfakta
Tillberga – Kalix 2-2 (2-0)
TB: Robin Andersson, Fredrik Rydberg
KX: Christoffer Norin, Johan Sundqvist
TB 3×10 KX 1×5 2×10
06:24 1-0 Robin Andersson,  20:46 2-0 Fredrik Rydberg (Anders Östling),  77:43 2-1 Christoffer Norin (Antti Ekman),  96:01 2-2 Johan Sundquist (Erik Olovsson)

Sandvikens AIK – Vetlanda BK 5-2 (2-0)
SAIK: Patrik Nilsson 3, Erik Säfström, Dennis Henriksen.
VBK: Jesper Hvornum, Andras Lysell
Utv: VBK 1×10
Hörnor: 11-5  Mål på hörnor: 1-1
Domare: Keijo Hyvärinen
09:40 1-0 Patrik Nilsson (Rasmus Forslund),  37:25 2-0 Erik Säfström (Dennis Henriksen),  44:37 2-1 Jesper Hvornum – Hörna – (Pontus Blomberg),  75:22 3-1 Dennis Henriksen (Ted Haraldsson),  78:36 4-1 Patrik Nilsson – hörna – (Ted Haraldsson)
84:02 4-2 Andreas Lysell (Filip Bringe),  86:04 5-2 Patrik Nilsson – Straff –

Villa Lidköping -Ljusdal 13-3 (9-2)
VLBK: David Karlsson 7, Daniel Andersson 2, Johan Malmqvist, Filip Florén, Jesper Eriksson, Johan Karlsson.
LBK: Kalle Mårtensson 3.
Hörnor: 10-5 Mål på hörna 3-0
Utvisningar LBK 1×10
03:36 1-0 Daniel Andersson (Jesper Eriksson),  10:58 1-1 Kalle Mårtensson,  11:56 2-1 David Karlsson (Lars Fall)  23:52 3-1 Filip Floren (Mattias Johansson),  27:35 4-1 David Karlsson (hörna) (Daniel Andersson)  31:21 5-1 Johan Malmquist – hörna – (Jesper Eriksson)  36:12 6-1 Daniel Andersson,  37:32 7-1 David Karlsson (Daniel Andersson)
40:21 7-2 Kalle Mårtensson – Straff -,  45:23 8-2 Jesper Eriksson (Daniel Andersson)
46:31 9-2 David Karlsson (Daniel Andersson),  46:38 9-3 Kalle Mårtensson (Daniel Rexin),  50:53 10-3 David Karlsson – Hörna – (Daniel Andersson),  66:43 11-3 Johan Karlsson (David Karlsson),  75:03 12-3 David Karlsson,  87:20 13-3 David Karlsson (Jesper Eriksson)